BARÇA
Esports Barça 11/03/2012

El Barça, pendent de la seva defensa, s'enfronta a un Racing que estrena tècnic

Els de Guardiola visiten el camp del Racing (18 hores, Gol T, Canal + Liga) sense Piqué ni Abidal, tot i que esperen poder comptar amb Puyol, que encara no té l'alta mèdica

Efe
2 min
Andrés Iniesta, Leo Messi i Pedro

BarcelonaSense marge d'error des de fa unes quantes jornades, el Barça juga aquest diumenge a la tarda (18 hores, Gol T, Canal + Liga) a Santander contra el Racing, un equip que estrena tècnic, en un partit en què el tècnic blaugrana, Pep Guardiola, tindrà problemes en defensa a causa de les baixes del lesionat Éric Abidal, la sanció de Gerard Piqué i els problemes físics de Carles Puyol, que ha viatjat encara que sense l'alta mèdica.

Després de la gran demostració davant el Bayer Leverkusen a la Lliga de Campions (7-1), en un partit en què es va demostrar que Leo Messi torna a estar el seu millor nivell, el Barça torna a la Lliga amb l'obligació de guanyar per mantenir les seves opcions.

Els blaugranes saben que les seves prestacions lluny del Camp Nou, on han fallat més del compte, ha resultat determinants per estar tan lluny del Reial Madrid a aquestes altures de la temporada, pel que no es poden permetre més errors.

Pep Guardiola, el tècnic blaugrana, estarà pendent de l'evolució de Carles Puyol, qui no va poder jugar en el partit de la Lliga de Campions davant el Bayer Leverkusen a causa d'una lesió a l'adductor de la cama esquerra. El capità barcelonista s'ha entrenat avui amb l'equip i podria rebre l'alta poc abans del partit davant els càntabres.

Per això, el Barça disposa únicament de tres defenses del primer equip: Dani Alves, Adriano Correia i el reconvertit Javier Mascherano.

A més de la baixa per sanció de Gerard Piqué –va ser expulsat en l'últim partit davant l'Sporting de Gijón– i de la lesió d'Éric Abidal, absent des de fa deu dies per una pubàlgia, el Barça tampoc pot comptar amb el xilè Alexis Sánchez, lesionat davant els asturians, i el migcampista Thiago Alcántara.

La visita del Barça coincideix amb l'estrena d'Álvaro Cervera, exjugador del club cantàbric, a la banqueta. Gairebé sense haver tingut temps per conèixer als seus nous jugadors, Álvaro vol mostrar des d'avui mateix el seu compromís amb el Racing pel que queda de temporada, en un últim terç de Lliga en el qual aspira a sortir dels llocs de descens que ve ocupant durant les últimes jornades.

El nou tècnic, que substitueix Juanjo González, ja ha anunciat que en principi no farà canvis en el sistema que es venia utilitzant. La falta d'experiència en la categoria és el principal handicap que haurà de superar Álvaro, qui té a favor seu el bon record que va deixar a Santander en la seva etapa de futbolista.

stats