BARÇA
Esports Barça 01/10/2017

Una victòria que ningú pot celebrar (3-0)

El Barça derrota el Las Palmas, en un partit sense públic, amb els gols de Busquets i Messi (2)

Leo Messi, autor de dos gols contra el Las Palmas

BarcelonaEn un Camp Nou gèlid i amb la majoria d'aficionats pensant en els esdeveniments durant la jornada del referèndum, el Barça ha derrotat el Las Palmas (3-0) i marxa a l'aturada de seleccions amb un ple de victòries a la Lliga, com a líder invicte. Busquets i Messi, en dues ocasions, han estat els golejadors d'un enfrontament que no s'ha confirmat que se disputaria fins a última hora.

Els tres punts s'han quedat a casa, però s'han hagut de suar de valent. Els gols, de fet, no han arribat fins a la segona meitat. Ernesto Valverde ha deixat clar que no li havia agradat la primera meitat. El Txingurri ha fet dos canvis al descans per corregir els problemes que tenia el Barça en la construcció. Aleix Vidal i Paulinho han deixat el seu lloc a Ivan Rakitic i Andrés Iniesta. El croat ha aportat criteri en la recuperació mentre que el manxec ha sabut trobar la pausa i la precisió en la construcció.

Dues modificacions que han permès que, en un obrir i tancar d'ulls, la imatge blaugrna canviés a la represa i s'aconseguís el primer gol del partit, després de dues arribades perilloses. Busquets, reatant de cap un córner, ha donat avantatge a un Barça que, mica en mica, s'anava trobant còmode a la gespa.

El tècnic havia apostat per avançar Aleix Vidal, jugnat gairebé a l'extrem dret, situar Sergi Roberto de Lateral, donar la banda esquerra a Denis i omplir de múscul el mig del camp amb Paulinho i Busquets. L'aposta no li ha acabat de sortir bé, perquè no atacava amb fluïdesa i es trencava amb certa facilitat, regalant al Las Palmas alguns contraatacs perillosos que Calleri, l'home més desequil·librant, no ha sabut completar, i això que una de les tres rematades han acabat al pal.

Amb un Suárez poc inspirat en atac, tot i jugar en punta, Messi s'ha encarregat de jugar tots els papers de l'auca en l'aspecte ofensiu, tot i que això provoqués que havia de recular molts metres -sobretot a la primera meitat- per tenir protagonisme. L'argentí ha tingut una de les ocasions més clares del primer temps, amb un xut de falta que el porter Leandro Chichizola ha tret a l'escaire. L'altra ha estat una centrada de Sergi Roberto que Paulinho ha rematat, de cap, fregant el travesser.

El Las Palmas, entrenat des de fa només dos dies per Pako Ayestarán, li ha pres la pilota a un Barça visiblement incòmode a la primera meitat. Un equip nerviós amb l'àrbitre, i que ha acabat el primer temps amb quatre targetes. Dues d'elles per protestar (Busquets i Alba) i una per una falta innecessària de Paulinho al porter.

El gol a l'inici de la segona part ha tranquil·litzat el Barça. Afavorit pels canvis de l'entrenador, el partit s'ha anat decantant progressivament a favor dels culers. L'equip insular només ha disposat d'una ocasió, de Tannane, que ha xutat excessivament desviat. Amb els reforços també ha començat el xou de Messi, que ha disposat de fins a tres ocasions abans d'aconseguir marcar: dos xuts creuats i una rematada per sobre el travesser.

Al final, l'argentí ha trobat el premi a la insistència, recollint una passada deliciosa de Denis, que l'ha deixat sol davant del porter, i driblant Chichizola per acabar marcant a porteria buida. I, poc després, una combinació entre Rakitic i Suárez ha acabat amb una assistència per a Messi, que no ha fallat novament en l'un contra un. Dos gols consecutius que, a falta d'un quart d'hora per acabar, han trencat definitivament les esperances visitats.

La nota negativa ha estat la lesió d'Iniesta, que s'ha fet mal al 84 i ha demanat al canvi per un problema muscular.

El partit ha estat marcat, també, perquè a la segona part ha saltat un espontani -el partit era a porta tancada- que ha burlat les mesures de seguretat i ha saltat a la gespa amb una pancarta a favor del referèndum. El Barça aconsegueix la novena victòria seguida i es manté invicte a la Lliga. A nivell moral, ja és una altra cosa.