Barça
Esports Barça 06/08/2011

El Barça recorda el 75è aniversari de l'afusellament del president Josep Suñol i Garriga

El club destaca una figura que "representa el compromís del Barça amb valors de llibertat, democràcia i compromís del món de l'esport amb el civisme i la cultura"

Redacció
1 min

BarcelonaEn motiu del 75è aniversari de l'afusellament de Josep Suñol i Garriga, el Barça ha fet una declaració institucional on ha recordat la figura del president màrtir. Una figura que "representa el compromís del Barça amb valors de llibertat, democràcia i compromís del món de l'esport amb el civisme i la cultura".

L'entitat blaugrana, en una nota que ha firmat el president Sandro Rosell i la junta directiva, recorda el paper del president des del seu setmanari 'La Rambla', des d'on va difondre el lema 'Esport i Ciutadania'. I recorda que Suñol va ser "el gran precursor de la idea que el món de l'esport havia d'estar compromès amb el món ciutadà". I que, per aquest motiu, "els organismes esportius, els clubs, els seus dirigents i els propis esportistes s'havien d'implicar en les reivindicacions cíviques, culturals i catalanistes".

El Barça també ha explicat que l'àrea institucional ha mantingut reunions amb la família de l'expresident per tal d'organitzar un acte institucional d'homenatge a la seva figura. A més, el club cedirà les seves instal·lacions per presentar una biografia de Josep Suñol que es publicarà a la tardor.

stats