Futbol femení
Esports Barça 11/12/2016

El Barça femení es deixa el lideratge en un Calderón entregat (2-1)

L'Atlètic de Madrid, animat pel suport de gairebé 14.000 espectadors, aprofita un inici trepidant per derrotar l'equip blaugrana per 2-1 i superar-lo a la classificació

i
Les jugadores de l'Atlètic de Madrid celebren un gol contra el Barça

BarcelonaEl gran partit de la jornada a la Lliga Iberdrola ha tingut la millor resposta possible al Vicente Calderón, l'escenari de luxe triat per l'Atlètic de Madrid per rebre el Barça. 13.935 espectadors han presenciat la victòria matalassera per 2-1, que permetrà a l'Atlètic tancar l'any en primera posició a la classificació, un punt per sobre del Barça. Les blaugranes, que han retallat distàncies a través d'Andressa Alves, no han pogut aixecar un marcador que se'ls ha posat molt desfavorable al descans, per culpa dels gols de Marta Corredera i Sonia Bermúdez. Tot i acabar amb alguna ocasió que ha fet pensar en un repartiment de punts, l'alegria s'ha quedat al bàndol madrileny.

I és que l'Atlètic ha pogut completar el seu guió de partit ideal: efervescència inicial per marcar el ritme de partit, portar el Barça a remolc i aconseguir el parell de gols que li han donat seguretat. A partir de la mobilitat ofensiva que el caracteritza, l'Atlètic ha fet patir el Barça, incapaç de domar un rival que estava còmode amb espais. Al minut 27, ha arribat l'1-0, obra de Marta Corredera. L'exblaugrana ha caçat al segon pal una centrada mil·limètrica de Sonia Bermúdez, l'ha controlat i ha superat per sota la portera Sandra Paños.

Els minuts d'eufòria s'han allargat al Calderón perquè el gol ha deixat grogui el Barça. Se n'ha aprofitat l'Atlètic per fer el segon, obra de la mateixa Bermúdez, amb un xut amb la cama esquerra que s'ha colat per l'escaire. Com havia fet fa una setmana davant el Llevant, l'Atlètic ha intentat sentenciar abans de la pausa, però no ha trobat el tercer gol que hauria matat el matx, com havia passat a la final de la Copa de la Reina de la primavera passada.

La reflexió al descans ha millorat les prestacions del Barça al segon temps. L'equip de Xavi Llorens ha pogut viure més junt, amb més pilota, més lluny de la seva portera Paños. La millora s'ha traduït en un gol d'Andressa Alves, que ha pentinat una centrada lateral de Marta Torrejón des de la dreta i ha fet el 2-1. Però l'Atlètic no s'ha posat gaire nerviós i ha sabut conviure amb la tensió d'un marcador ajustat que animava el Barça. Xavi Llorens se l'ha jugat amb un triple canvi, que ha donat entrada a Guijarro, Bonmatí i Latorre, però ni les incursions per l'esquerra de l'experiquita Bárbara han canviat el to d'un partit que l'Atlètic ha pogut liquidar al contraatac. Al final, 2-1 i cop d'autoritat del conjunt matalasser.