Barça
Esports Barça 19/02/2012

Un Barça amb moltes baixes però obligat a guanyar torna a rebre la visita del València al Camp Nou

Després de superar-los a les semifinals de Copa, els blaugranes –amb el Madrid a 13 punts– es tornen a enfrontar a l'equip d'Unai Emery (Camp Nou, 21.30 h)

Efe
3 min
Cesc es desfà de Miguel TONI ALBIR / EFE

BarcelonaDesprés de recuperar les bones sensacions i encarrilar el pas a quarts de final de la Lliga de Campions a Leverkusen, el Barcelona reprèn el pols a la Lliga davant el València, al qual ja va eliminar de les semifinals de la Copa del Rei fa amb prou feines deu dies.

Després de l'1-1 de l'anada, el conjunt blaugrana va liquidar l'eliminatòria amb un 2-0 al Camp Nou. Llavors, fins i tot hauria pogut especular amb el resultat, ja que un empat sense gols l'hauria classificat per a la final.

Demà, en canvi, l'empat no li servirà de res si vol mantenir les seves ja escasses opcions de reeditar el títol, perquè podria arrencar el partit amb 13 punts de distància respecte al Reial Madrid, si l'equip de Jose Mourinho venç avui el Racing al Bernabéu.

El tècnic barcelonista, Pep Guardiola, haurà de fer canvis en la defensa per cobrir les baixes dels sancionats Javier Mascherano i Dani Alves.

Piqué, a qui Guardiola va enviar a la grada en l'últim partit de Champions, recuperarà la titularitat i formarà equip amb Puyol. Abidal ocuparà, com és habitual, el lateral esquerre, mentre que el jove del filial Montoya es perfila com el substitut d'Alves en el lateral dret.

La gran incògnita de l'onze està a saber si Xavi, baixa en els dos últims compromisos per unes molèsties en el soli de la cama dreta, tornarà a ser el director de l'orquestra blaugrana.

El de Terrassa ha tornat aquest matí a entrenar-se amb el grup, però podria quedar-se fora de l'equip, almenys d'inici. A més, Guardiola recupera Keita, que ja ha tornat de la Copa d'Àfrica, i compta amb altres tres efectius per a la medul·lar: Sergio Busquets, Thiago i Iniesta.

Menys dubtes hi ha pel que fa al trident ofensiu. Messi, que demà complirà 200 partits de Lliga com a blaugrana –és el més jove de la història a aconseguir-ho– i Alexis semblen fixos. Cesc o Pedro són els que estan més ben situats per acompanyar-los.

El València es desplaça al pitjor escenari per als seus interessos de les últimes temporades, ja que acumula quatre derrotes consecutives a l'estadi del club català, on no puntua des de la igualada a un de la Lliga 2006-2007.

A més, al Camp Nou l'equip valencià no guanya des de la temporada 2003-2004, en la qual es va imposar per 0-1.

El València arriba conscient que una derrota marcaria definitivament la tercera plaça com a objectiu màxim en aquesta Lliga, ja que quedaria a onze punts de la segona posició, mentre que un triomf el situaria a cinc del conjunt català, que actualment ocupa aquest lloc.

El València busca un bon resultat a Barcelona que doni continuïtat a la victòria de la passada jornada a Mestalla davant l'Sporting de Gijón, que va ser la primera aconseguida pels valencianistes en Lliga el 2012.

Després de la victòria davant l'Stoke City anglès aquesta setmana a la Lliga Europa en feu britànic, Emery recuperarà alguns dels efectius que no van formar part de l'equip titular.

Per això, jugadors com el portuguès Miguel Brito, David Albelda o Roberto Soldado podrien tornar a l'onze, a diferència de l'argentí Ever Banega, que encara que no va jugar a Anglaterra tampoc figura entre els 21 jugadors a causa d'unes lleugeres molèsties al genoll.

Una de les incògnites en el conjunt valencianista és el porter que alinearà Emery, després que en els dos últims partits, davant l'Sporting i l'Stoke City, Vicente Guaita hagi recuperat la titularitat en detriment del brasiler Diego Alves.

stats