Barça
Esports Barça 12/01/2012

El Barça, el primer del rànquing mundial de clubs el 2011

El conjunt de Pep Guardiola aconsegueix amb superioritat per tercera vegada aquest guardó, després d'haver-lo obtingut el 2007 i el 2009, en aquesta ocasió, per davant del Reial Madrid

Efe
1 min
Pep Guardiola dedica el premi a Tito Vilanova.

MadridEl Barça ha estat el primer en el rànquing mundial de clubs del 2011 que elabora la Federació Internacional d'Història i Estadística del Futbol (IFFHS).

El conjunt de Pep Guardiola aconsegueix amb superioritat per tercera vegada aquest guardó, després d'haver-lo obtingut el 2007 i el 2009, en aquesta ocasió, per davant del Reial Madrid.

Tots dos han confirmat un notable avantatge respecte al tercer, el Vélez Sarsfield argentí.

El Barça suma la tercera millor puntuació des del 1991. Només el Milan italià va sumar mig punt més el 1995 i el Juventus Torí, 5,5 més el 1993. No obstant això, els clubs italians van rebre llavors –a causa de la superioritat de la sèrie A al món– cinc punts per victòria en lliga, en comptes de quatre.

Tenint en compte aquest factor, els 367 punts del FC Barcelona són la millor actuació mundial.

El quadre blaugrana ha estat també el millor equip del món al desembre, en guanyar tots els partits de competició nacional i internacional i proclamar-se campió del món al Japó.

stats