Barça
Esports Barça 07/03/2013

La nova Àrea Social es converteix en un gran assaig per a l'Espai Barça

La transformació ha necessitat una inversió de 2,7 milions d'euros

àlex Gozalbo
2 min
Visita a la nova Àrea Social

BarcelonaEl Barça ha presentat aquest dijous la seva nova Àrea Social, que està operativa des de dimarts i que es convertirà en un gran assaig per a l'Espai Barça. Jordi Cardoner, vicepresident del club, ha assegurat que "entenem l'Espai Barça com un punt de trobada que volíem dignificar amb criteris de funcionalitzat, sempre pensant en valoritzar els actius del club respectant la història del club. Volíem apropar el soci a les instal·lacions del club perquè les puguin utilitzar durant els 365 dies de l'any".

"No és una obra aïllada ja que hem fet una sèrie d'actuacions al voltant de l'estadi", ha assegurat Jordi Moix, que ha recordat totes les actuacions que s'han fet en els últims dos anys. "L'objectiu és reforçar el patrimoni, fer proves per a l'Espai Barça i experimentar amb una nova entrada a l'estadi. La idea va sortir de l'èxit que està tenint la Botiga els dies en què no hi ha partit", ha explicat. "És un exemple de gestió de com aprofitar un actiu patrimonial", ha afegit.

L'arquitecte Albert Blanch també han participat a la roda de premsa. "La idea era transformar l'edifici, no ensorrar-lo. Hi ha quatre parts, entre les que destaquen la nova Àrea Social i l'Auditori 1899", ha analitzat.

El club blaugrana ha traslladat l'Oficina d'Atenció al Barcelonista (OAB), l'Oficina d'Atenció al Penyista (OAP) i l'Oficina d'Atenció Especialitzada (OAE), així com l'actual Oficina del Cens, on des de 1968 hi havia el pavelló del Picadero (rebatejat com Palau Blaugrana 2). La transformació ha necessitat una inversió de 2,7 milions d'euros i s'han rehabilitat uns 4.000 metres quadrats en set mesos.

L'Auditori 1899 té capacitat per a 600 persones i el club, segons ha explicat Jordi Moix, espera treure'n un rendiment comercial. "Barcelona és la tercera ciutat del món en congressos internacionals i això ho hem d'aprofitar", ha dit.

"L'actuació és independent del nou estadi i el nou Palau. No volíem que aquesta actuació ens condicionés", ha explicat Jordi Moix.

stats