BARÇA
Esports Barça 08/02/2012

El Barça supera el València (2-0) i jugarà la final de la Copa del Rei

Els de Guardiola es desfan del València amb dos gols de Cesc i de Xavi, un en cada part, i s'enfrontaran a l'Athletic Club en la final de la Copa del Rei

N. García
3 min
Els jugadors del Barça celebren el gol de Cesc JOSEP LAGO / AFP PHOTO

BarcelonaEl Barça ha aconseguit classificar-se per a una nova final, la de la Copa del Rei. Els de Guardiola s'han desfet del València i s'enfrontaran en la final a l'Athletic Club. Cesc ha obert el marcador i Xavi ha rematat, en un partit en què els blaugranes han gaudit d'infinitat d'ocasions per ampliar el marcador.

Tot i això, els primers minuts no han estat gaire fàcils per al Barça. Els de Guardiola han tingut dificultats per sortir i s'han tancat al darrere, mentre el València era qui portava la iniciativa. La primera ocasió ha estat per als d'Emery, que s'han apropat a la porteria de Pinto amb un xut des de la frontal de Feghouli que ha sortit desviat a la dreta de la porteria blaugrana (11').

Però la reacció blaugrana ha estat ràpida i tan sols dos minuts més tard Cesc ha rebut una excel·lent passada de Messi –des d'uns 40 metres– i, després de lluitar amb Miguel, ha aconseguit obrir el marcador definint a la perfecció. El gol ha fet que tornés el Barça de sempre i, amb el joc de toc, Messi ha aconseguit tornar a apropar-se a la porteria de Diego Alves. L'argentí s'ha estavellat contra el porter i el refús l'ha recollit Cuenca, que ha xutat fora (18').

Cesc també ha tingut una gran ocasió per fer el segon, però després d'un parell de retalls, Diego Alves ha aturat la pilota (36'). Amb tot, el Barça ha marxat al vestidor amb l'avantatge mínim tot i les oportunitats que ha tingut per ampliar el marcador.

La segona part ha començat amb una gran ocasió per a Leo Messi que Diego Alves ha aconseguit enviar a córner (54'). Tot i això, el València no ha renunciat a l'atac i Mascherano ha hagut de salvar l'equip (57'). Pinto s'havia quedat a mitja sortida i Aduriz ha intentat una vaselina que el jugador argentí ha enviat a córner amb el cap.

El Barça ha gaudit de diverses ocasions de gol per sentenciar, però no ha estat de sort de cara a porteria. Messi, després d'un regal de Víctor Ruiz, ha topat novament amb Diego Alves. Els de Guardiola intentaven rematar l'eliminatòria i ficar-se el passi a la final a la butxaca, però els faltava acabar d'encertar en l'última rematada. El València, de la seva banda, també ha cercat l'empat amb una rematada de Jonas que Pinto ha enviat a córner amb la punta del guant (73'). I és que el partit estava obert i els dos conjunts no deixaven de generar ocasions de gol.

Els d'Emery s'han quedat amb deu després que Feghouli fos expulsat per doble amonestació després de donar-li un cop de colze a Puyol (75'). El Barça ha tractat de controlar el partit. Messi ha iniciat una jugada per l'esquerra, ha cedit per a Alexis, i aquest ha passat al centre per Cesc, que l'ha tocat lleugerament per a l'arribada de Xavi. I el de Terrassa no ha dubtat i ha xutat a porteria, aconseguint el gol de la tranquil·litat per al Barça.

BARÇA 2

VALÈNCIA 0

Barça: Pinto; Puyol, Mascherano, Piqué, Abidal; Thiago, Xavi, Cesc (Iniesta 90'); Cuenca (Tello 87'), Messi i Alexis (Alves 85').

València: Diego Alves; Miguel, Rami, Víctor Ruiz, Jordi Alba; Albelda (Parejo 84'), Banega (Tino Costa 68'); Feghouli, Jonas (Piatti 78'), Mathieu; i Aduriz.

Gols: 1-0 (13') Cesc. 2-0 (80') Xavi.

Àrbitre: Fernández Borbalán (andalús). Targetes grogues: a Aduriz (21'), Víctor Ruiz (50'), Cesc (67'), Thiago (81') i Alves (87'). Targeta vermella: a Feghouli, per doble amonestació (44' i 75').

stats