Barça
Esports Barça 21/08/2012

Un Barça ple de suplents perd el Gamper contra el Sampdoria (0-1)

Els italians s'han avançat amb un gol matiner de Soriano i n'han tingut prou tancant-se en defensa per contenir un conjunt blaugrana farcit de futbolistes del B

M. Molina
Deulofeu no ha pogut superar el porter Romero en el Trofeu Joan Gamper entre el Barça i el Sampdoria LLUÍS GENÉ / AFP

BarcelonaEl Barça ha perdut el Gamper contra el Sampdoria (0-1). L'equip de Tito Vilanova, farcit de jugadors poc habituals, ha encaixat un gol al primer minut de partit i ha estat incapaç de superar el porter Romero, molt segur sota els pals de la porteria transalpina.

L'endemà de debutar a la Lliga contra la Reial Societat, Vilanova ha deixat fora de la convocatòria tots els futbolistes que van participar en el partit, a excepció de David Villa, que ha estat titular. La resta de futbolistes eren els suplents d'aquest enfrontament a més de 16 futbolistes del B.

El partit s'ha decidit al primer minut, quan Soriano ha rematat una centrada al fons de la porteria de Pinto. La Samp ha sortit més endollada, i al Barça li ha costat agafar el ritme del partit. Quan ho ha fet, però, gairebé no ha tingut profunditat en les jugades. Villa, Afellay i Deulofeu han buscat el gol en accions individuals, però sense sort. Mentre els italians han buscat la porteria de blaugrana amb passades a l'espai –Maxi ha tingut l'ocasió més clara, però l'ha aturat Pinto–.

A la represa, el Barça ha mantingut el mateix esquema i ha aconseguit acular el conjunt italià. Però, novament, sense profunditat. En aquest segon temps gairebé no hi han hagut xuts entre els tres pals, i l'equip s'ha anat desdibuixant a mesura que Tito ha introduït canvis. Fins a 8 cares noves (només Deulofeu, Montoya i Bartra han jugat els 90 minuts).

El Sampdoria ha pogut sentenciar el partit amb un 1 contra 1 de Pozzi, però el futbolista italià ha enviat la pilota a l'arrel del pal. L'ocasió més clara d'un segon temps ensopit i que ha acabat amb xiulets del públic, que descontents, han vist com el seu equip es quedava sense marcar.

Barça 0 – Sampdoria 1

Barça: Pinto; Montoya, Bartra, Fontàs (Sergi Gómez, 56'), Planas (Grimaldo, 83'); Dos Santos (Ilie, 83'), Espinosa (Lombán, 77'), Sergi Roberto (Patri, 70'); Deulofeu, Villa (Romàn, 70') i Afellay (Dongou, 83).

Sampdoria: Romero; Berardi, Gastaldello (Mustafi, 59'), Rossini, Costa (Castellini, 45'); Soriano (Munari, 70'), Tissone (Sampietro, 75'), Obiang (Renan, 54'); Estigarribia, Maxi López (Pozzi, 59') i Antonio (Krsticic, 59').

Àrbitre: José Antonio Teixeira Vitienes. Comitè Càntabre.