BARÇA
Esports Barça 29/07/2015

El Barça tanca la gira nord-americana perdent als penals contra el Chelsea (2-2, 4-2)

L'equip de Luis Enrique ha acabat caient a la pena màxima malgrat remuntar el gol inicial de Hazard amb les dianes de Luis Suárez i Sandro al segon temps

M.m.
Luis Suárez i Kenedy, durant el Chelsea-Barça / MICHAEL REYNOLDS / EFE

BarcelonaEl Barça ha tancat la gira nord-americana amb una derrota contra el Chelsea a la tanda de penals (2-2, 4-2). L'equip de Luis Enrique ha acabat caient malgrat remuntar el gol inicial de Hazard amb dues dianes a la segona part, obra de Luis Suárez i Sandro Ramírez, però Cahill ha igualat poc abans del final.

Després del triomf contra LA Galaxy (2-1) i la derrota contra el Manchester United (1-3), el conjunt blaugrana no ha pogut marxar dels Estats Units amb bon gust de boca després de caure contra el conjunt londinenc. No ha estat un enfrontament senzill, sobretot al primer temps, però el Barça ha pogut guanyar gràcies a dues accions individuals a la represa que han servit per capgirar momentàniament el marcador. Fins que el Chelsea ha reaccionat.

El Barça seguia sense comptar algunes de les principals estrelles, com Leo Messi o Neymar (que encara no han acabat les vacances d'estiu) i això s'ha notat en la capacitat ofensiva a la primera part. Luis Suárez, el davanter de referència, ha estat massa sol i gairebé no ha tingut ocasions de gol. Tot i això ha caçat un parell de pilotes abans del descans que haurien pogut acabar amb gol. Aquests dos xuts i dues rematades més de Rakitic i Munir han estat el principal bagatge dels de Luis Enrique en els primers 45 minuts.

El Chelsea, amb un plantejament més aviat auster en atac però molt sòlid en totes les línies, ha pogut marxar al descans amb avantatge gràcies a una genialitat de Hazard, que s'ha desfet de la defensa al minut 9 i, en una acció individual, ha acabat fent entrar la pilota entre els tres pals.

La nota negativa d'aquest primer temps ha estat la lesió de Douglas, que ha hagut de ser substituït per Sergi Roberto al quart d'hora de joc i que podria estar-se fins a vuit setmanes de baixa.

A la represa el partit ha estat sensiblement diferent i el Barça ha sabut imposar-se, controlant més la pilota i aprofitant les arribades. La primera, la de Luis Suárez, que ha igualat el marcador amb una pilota picada que ha acabat en gol (tot i que els jugadors del Chelsea han protestat dient que no havia entrat l'esfèrica del tot). Mentre que, poc després, Sandro s'ha tret un remat amb la cama dreta, des del vèrtex, que ha servit per emular Henry i fer pujar l'1-2 a l'electrònic.

El partit, però, no estava sentenciat, i malgrat el domini blaugrana el Chelsea ha pogut aprofitar una mala sortida de Masip (ha sortit al tram final per substituir Ter Stegen) per empatar gràcies a un cop de cap de Cahill. A la definitiva tanda de penals, l'efectivitat del conjunt 'blue' ha contrastat amb els errors de Halilovic i Piqué i el Barça ha encaixat la segona derrota de l'estiu en el segon test de nivell de la pretemporada.