BARÇA
Esports Barça 08/04/2011

El Barcelona i Mapfre ajudaran a les 'faveles' de Rio de Janeiro

Un conveni entre el Barça i Mafre permetrà desenvolupar activitats a Rio de Janeiro amb l'objectiu de millorar les condicions de vida d'algunes faveles, especialment les dels més joves

Redacció
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } La Fundació FC Barcelona i la Fundació Mapfre han signat un conveni de col·laboració per millorar les condicions de vida de les 'faveles' de Rio de Janeiro, especialment les dels més joves.

El president del club català, Sandro Rosell, i el de la Fundació Mapfre, José Manuel Martínez, han signat aquest divendres un conveni de col·laboració per desenvolupar conjuntament activitats a Rio de Janeiro amb l'objectiu de prevenir la violència infantil i el fracàs escolar, i fomentar la inserció laboral dels joves que viuen a les 'faveles' de la capital brasilera.

L'objectiu és desenvolupar aquestes activitats en quinze 'faveles' de Rio de Janeiro i assolir, a través de l'esport, comportaments i actituds que ajudin a aconseguir millors condicions de vida i de treball.

El programa pilot del projecte es desenvoluparà durant 2011 en el complex de Alemao, una de les zones més desfavorides de la ciutat.

En aquest projecte, anomenat Aliança per a l'Esport i Desenvolupament, també col·laboren, entre altres, el Banc Interamericà de Desenvolupament (BID), l'Ajuntament de Rio de Janeiro i el ministeri d'Esports del Brasil. El seu objectiu és potenciar els valors socials que els ajudin a forjar un futur millor entre els més joves,.

Rio de Janeiro compta amb 6 milions d'habitants. 2,6 milions de ells estan en risc d'exclusió social i 150.000 persones no estan alfabetitzades, la qual cosa genera significatius problemes socials.

A més, compta amb una alta taxa de violència, especialment entre els més joves, focus d'atenció d'aquest projecte.

Rio de Janeiro serà el focus de l'esport mundial en els pròxims anys, ja que el 2014 es disputarà al Brasil la Copa del Món de Futbol i el 2016 la ciutat serà seu dels Jocs Olímpics.

stats