Barça
Esports Barça 26/05/2011

El Barcelona repeteix ritual

El Barça sembla disposat a repetir una sèrie d'actuacions encaminades a cridar a la bona sort perquè l'ajudin a emportar-se el títol dissabte que ve a la final de la Lliga de Campions

Efe
2 min
Els jugadors del Barça, a la seva arribada a les instal·lacions de l'Arsenal.

LondresDes de l'elecció de la seu d'entrenaments a Saint Albans, com el 1992, a la presència davant els mitjans de Carles Puyol i Víctor Valdés, el Barcelona sembla disposat a repetir una sèrie d'actuacions encaminades a cridar a la bona sort perquè l'ajudin a emportar-se el títol dissabte que ve a la final de la Lliga de Campions.

Com el 1992, quan va conquistar la seva primera Copa d'Europa, el Barcelona repeteix ritual i ha tornat a entrenar-se a Saint Albans, on avui ha completat l'última sessió a la ciutat esportiva de l'Arsenal abans de trepitjar demà la gespa de Wembley.

Arribats gairebé 48 hores abans d'hora, els barcelonistes han completat dues sessions a Saint Albans. La primera ahir, l'última, avui, dijous, un entrenament de poc més d'una hora, interromput per la pluja que cau a estones sobre Londres.

Vista la seva actuació, el Barcelona sembla que és una entitat que cuida els detalls. El 1992, es va instal·lar a Saint Albans, per preparar el partit contra el Sampdoria, i quan va haver d'avançar el viatge a causa dels dubtes generats per l'activitat del volcà islandès Grimsvotn, que va entrar en erupció dissabte passat, una de les moltes gestions va ser buscar un espai per entrenar-se durant dos dies.

Casualitat o no, a Saint Albans hi havia un forat, en els mateixos camps en els quals s'entrena des de fa uns quants anys el desitjat Cesc Fàbregas, el Barcelona tenia l'oportunitat de repetir el ritual de dinou anys enrere que tan bon resultat els va donar.

Però es podrien produir més coincidències. En l'última roda de premsa de Pep Guardiola a Barcelona, just abans de viatjar a Roma per disputar la final de la Lliga de Campions de 2009, el tècnic blaugrana va lluir un polo de color groc, just del mateix to que va lluir dilluns passat durant la multitudinària compareixença davant els mitjans de comunicació.

Casualitat o no, en les dues últimes finals de la Lliga de Campions que el Barcelona ha jugat (a París, 2006 i a Roma, 2009) i ha guanyat, dos jugadors s'han encarregat d'oferir la roda premsa de la final.

Demà a la sala de premsa del nou estadi de Wembley, Carles Puyol i Víctor Valdés acompanyaran Pep Guardiola en la compareixença davant els mitjans.

"Si funciona, no ho toquis" han de pensar al Barcelona. No és qüestió de trencar la sèrie que es va iniciar a Londres i va continuar a París i a Roma.

stats