Publicitat
Publicitat

BARÇA

Bartomeu: "Si en una trajectòria de temporades el Barça no tingués èxits esportius, aleshores plegaria"

El president del Barça ha parlat aquest divendres en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio'

Josep Maria Bartomeu, president del Barça, ha parlat aquest divendres al matí al programa 'El matí de Catalunya Ràdio'. El dirigent ha valorat l'actualitat blaugrana, la renovació de Messi i les últimes informacions que ha fet públiques TV3 sobre la polèmica del Seient Lliure i l'assignació de diverses localitats als turoperadors.

Sobre Messi, Bartomeu ha estat clar: " El contracte es va signar a finals de juny. Computa a l'exercici anterior. Les negociacions han estat llargues, però l'important és que el Leo serà del Barça quatre anys més". Preguntat per si es retirarà al Barça, el dirigent ha dit: "Això ho decidirà ell. Em va dir fa temps que vol deixar el futbol al Barça, ho veurem. Ara el tindrem quatre anys més, era el seu desig i el del Barça, també. És un èxit de tots plegats".

Bartomeu no ha volgut especificar quin és el sou de Messi, tot i que sí que ha dit que "Messi és el millor jugador del món i, per tant, té una retribució en concordança amb aquest lloc que ocupa". A banda, ha recordat que el club blaugrana té una economia "sana i forta".

Bartomeu també ha dit que "en cap cas" es plantegen vendre Neymar. "No, no, no. El Barça no és un club venedor", ha indicat. Una de les últimes renovacions que falten per negociar és la d' Andrés Iniesta. "Estem parlant amb ell, tenim ganes que renovi indefinidament, fins que es vulgui retirar. El Barça li ha fet aquest oferiment. Ara ell no preveu fer un contracte així, però jo intentaré convence'l", ha dit.

Verratti: "És un jugador que interessa al club"

Sobre Marco Verratti, Bartomeu ha confirmat l'interès del Barça. "Sabem que ell vol venir al Barça. Però a la Lliga francesa, la clàusula de rescissió no existeix. Depèn de la voluntat del club. El president del PSG m'ha dit que no vol parlar amb mi perquè no vol vendre el jugador", ha explicat el dirigent blaugrana.

"No hem parlat amb el jugador, només amb el club. I ens han dit que no volen vendre. No hi ha manera d'asseure'ns amb el PSG. Ara per ara deixem el tema aparcat fins que el club vulgui asseure's amb nosaltres. Nosaltres mai descartem res, tenim exemples com ara va passar amb Cesc: el primer any no el vam fitxar, però el següent any, sí", ha recordat.

Sobre Dani Ceballos, Bartomeu ha dit que "és un jugador del Betis". El president del Barça, que no ha volgut dir noms, ha dit que durant aquest estiu hi haurà "dos o tres fitxatges" i que pujaran "un o dos jugadors del Barça B". A més, ha dit que el que està clar és que "marxarà algun jugador aquest estiu". De nou, no ha volgut dir noms, però sí que ha dit que el club compta amb Rafinha: "És un jugador imprescindible".

El límit salarial dels jugadors del planter

Sobre els jugadors del planter que han deixat el club aquest estiu, el president del Barça ha aclarit: "La immensa majoria de jugadors segueixen al Barça, només marxen uns quants. Això ha passat sempre, però evidentment, hem de cuidar-ho més. Alguns marxen perquè els paguen més o perquè creuen que la seva etapa formativa en un altre club serà més ràpida". De fet, ha recordat que ara ha tornat Gerard Deulofeu: "La intenció és que sigui el cinquè davanter, Valverde compta amb ell", ha dit.

Sobre el límit salarial que té el club per al futbol base, Bartomeu ha dit que hi ha clubs molt potents a nivell econòmic que ofereixen condicions econòmiques molt millors de les que dona el Barça. "Ara farem una pensada i farem canvis en l'estructura salarial del futbol base professional. No volem igualar les xifres que tenen aquests altres clubs, però sí que volem retenir el talent", ha apuntat.

Les converses amb Sandro Rosell

Des que Sandro Rosell és a la presó preventiva s'ha sabut que la jutge té sis hores de converses entre l'expresident del Barça i diverses persones, entre elles, Bartomeu. "No tenim tota la informació, amb el Sandro m'uneix una gran amistat. No hi ha converses parlant del Barça, són converses d'amics. Des que va dimitir, el tracte amb el Barça ha estat com si fos un soci més. Ell va marxar el gener del 2014 i els directius que hem seguit ho hem fet d'acord amb el pla que vam iniciar el 2010, però ell va sortir del club i els que vam quedar vam prendre decisions de manera lliure", ha dit. L'actual dirigent ha dit que Rosell està investigat per " temes personals" i que, per tant, "res té relació amb el Barça".

Preguntat sobre si Rosell va negociar el contracte amb Qatar fent a la vegada negocis personals, Bartomeu ha dit: "La informació que tenim ara diu que no hi ha cap tipus de relació. Si algun dia això fos cert, seria una decepció per a nosaltres. No tenim cap constància, creiem que no existeix. Si aparegués alguna cosa en algun judici o sentència, el Barça s'hi posaria com a part implicada".

La polèmica del Seient Lliure

Sobre la polèmica destapada per TV3 amb el Seient Lliure, Bartomeu ha dit: "TV3 s'equivoca en el fons i en les formes. Diuen que hem comès irregularitats, i no ho hem fet", ha indicat, i ha afegit: "El Barça busca noves formes de finançament. No volem socis que vinguin a fer negocis, sinó que volem socis que vinguin a gaudir del futbol", ha conclòs. "Ens van avisar 45 minuts o una hora abans d'emetre el reportatge, un reportatge de mesos d'investigació. I ens sembla una mala praxi que entressin amb càmeres ocultes al camp, això és una pràctica d'altres televisions privades", ha dit Bartomeu. El president ha dit que el Barça ha fet dos dictàmens, al Col·legi de Periodistes de Catalunya i al Consell de l'Audiovisual de Catalunya. "Depenent del que ens diguin, actuarem a nivell judicial en conseqüència".

Sobre els possibles tractes de favor cap a alguns turoperadors, Bartomeu ha dit: "El Barça treballa amb més de 50 turoperadors. No veiem cap irregularitat amb cap empresa. El Barça, quan creu que sol pot vendre entrades i omplir el camp, no necessita els turoperadors, o només els més forts", ha explicat el president. "Quan hi ha partits importants, els executius del club miren quins són els turoperadors que treballen millor o que porten més anys. Vull defensar el departament comercial del club, sempre ha fet una feina molt ben feta", ha afegit.

Benedito i l'Espai Barça

"Fins que ell no vingui al club a buscar unes paperetes per fer una moció de censura, la moció de censura no existeix i, per tant, no en parlaré", ha comentat. "Si en una trajectòria de temporades el Barça no té èxits esportius, evidentment aleshores plegaria", ha comentat Bartomeu, que ha assegurat que treballen perquè això "no passi".

Per últim, Bartomeu ha parlat de l' Espai Barça i els 600 milions d'euros que necessiten per tirar-lo endavant: "Sabem d'on sortiran aquests diners. El finançament és senzill. Una tercera part és pel cognom del club, la segona tercera part serà un préstec i la tercera part sortirà dels ingressos de l'explotació de l'estadi". En aquest sentit, ha dit que té bones notícies: "Havíem pensat que serien 200 milions pel cognom de l'estadi, però hem fet un estudi i en seran més. I la previsió d'ingressos de l'explotació de l'estadi serà més elevada, així que haurem de demanar menys crèdit als bancs", ha avançat.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT