Barça
Esports Barça 05/07/2012

Bartomeu: "Zubizarreta ens va dir fa un any que volia incorporar Jordi Alba"

El vicepresident esportiu ha explicat que la secretaria tècnica li va proposar el fitxatge, però que "no ha estat fàcil perquè les negociacions han estat molt llargues"

M. Molina
2 min

BarcelonaJosep Maria Bartomeu, vicepresident esportiu del Barça, ha desvelat que el club seguia la pista de Jordi Alba des de feia un any, quan la secretaria tècnica li va proposar el fitxatge del lateral del València; i que no ha estat una operació "fàcil perquè les negociacions han estat molt llargues".

"Zubizarreta [director tècnic del futbol professional] ens va comunicar fa un any que volia incorporar Jordi Alba. No ha estat fàcil, perquè les negociacions han estat llargues. Però gràcies al desig de la directiva i també del jugador, Jordi Alba ara és aquí", ha comentat Bartomeu.

El Barça ha pagat 14 milions d'euros per la seva incorporació, una xifra que ha aixecat alguns dubtes perquè Alba tan sols tenia un any de contracte. En aquest sentit, Bartomeu ha tret ferro a l'assumpte i ha dit que "encara que quedés un any de contracte, ha primat l'interès de la secretaria tècnica".

"La clàusula de rescissió és de 90 milions, però confiem que ningú no l'hagi d'utilitzar mai i que es quedi molts anys aquí", ha comentat el vicepresident.

D'altra banda, Bartomeu també ha volgut afegir que "el cas del Jordi és un bon missatge pels jugadors del planter Barça. Cada any hi ha altes i baixes, i ell ha demostrat que amb esforç i treball ha pogut tornar".

Per últim, i en clau anecdòtica, se li ha preguntat a Josep Maria Bartomeu sobre la incorporació de Jordi Alba pel Barça, quan el futbolista tenia vuit anys. El jugador procedia de l'Hospitalense, i el club blaugrana el va incorporar a canvi d'un sac de pilotes que "mai no va arribar", ha dit el periodista que ha formulat la pregunta. Sobre això, i amb bon humor, el vicepresident ha dit que "ho mirarem, i si hi ha algun deute pendent amb l'Hospitalense el saldarem".

stats