Segona Divisió
Esports Barça 29/01/2011

El Celta vol aprofitar la debilitat del Barça B al Miniestadi

El filial blaugrana afronta aquesta tarda (18 hores) un difícil partit contra el Celta, segon classificat de la Lliga Adelante

Redacció
3 min

BarcelonaEl filial blaugrana afronta aquesta tarda (18 hores) un difícil partit contra el Celta, segon classificat de la Lliga Adelante, després de patir una dura derrota la jornada passada contra el Rayo i sumar el seu cinquè partit sense guanyar al Miniestadi, on no guanyen des del 6 de novembre.

L'equip de Luis Enrique, entrenador blaugrana, està satisfet per la primera volta a nivell del joc exhibit, però vol tornar a la ratxa de bons resultats. Davant aquest sotrac, des del club s'ha fet una campanya per animar els aficionats culers a encoratjar els pupils del tècnic asturià.

A més dels lesionats de llarga durada, l'entrenador no podrà comptar amb el central Fontàs, amb acumulació de grogues, i el davanter Nolito, segon màxim golejador del filial, que han estat convocats pel primer equip de Pep Guardiola per al partit del Barça contra l'Hèrcules, mentre que Thiago seguirà amb el filial.

Carmona, operat del menisc intern del genoll esquerre, Oriol Romeu, amb trencament del menisc extern dret, i Sergi Roberto, que pateix una lesió de segon grau al recte anterior del quàdriceps esquerre, continuen sent baixa.

El balanç històric entre Barcelona B i Celta al Mini està totalment en taules amb una victòria per a cada equip i tres empats. L'última vegada que els dos conjunts es van enfrontar va ser en la quarta jornada de la temporada 91-92 i el filial català va guanyar amb un contundent 4-1.

El Celta de Vigo, després de la seva exhibició de la setmana passada contra el Cartagena (0-4), intentarà seguir l'estela del Betis, líder en solitari de la categoria amb tres punts d'avantatge sobre els celestes, guanyant demà el Barcelona B al Mini Estadi.

Precisament, el conjunt dirigit per l'exfutbolista Luis Enrique és, amb el Reial Valladolid, l'únic equip que ha aconseguit derrotar els de Paco Herrera en el que va de campionat, després d'assaltar Balaídos en la primera jornada de Lliga.

Però el filial blaugrana es trobarà un Celta molt diferent al d'aquell partit. Els d'Herrera són ara un equip molt més sòlid en defensa, a més de comptar amb una enorme enganxada en atac, just el que els va faltar en el xoc que va obrir el campionat.

El tècnic celeste compta amb la baixa d'última de l'internacional grec Dimitrios Papadopoulos, que aquest matí no ha pogut completar l'entrenament per culpa d'una sobrecàrrega en el seu adductor esquerre.

El seu lloc en la convocatòria l'ocuparà el del planter Jota, ja que Herrera encara no veu al cent per cent a l'internacional espanyol Borja Oubiña, que s'ha quedat fora de la llista malgrat que dimecres passat va disputar 70 minuts de l'amistós contra el CD Ourense.

La bona notícia per a l'entrenador del Celta és que recupera el lateral esquerre Roberto Lago, que no va poder jugar contra el Cartagena després de patir un esquinç de turmell, i el migcampista Alex López, que va complir un partit de sanció a Cartagonova.

Lago recuperarà el seu lloc en una defensa que completaran Hugo Mallo al lateral dret i Jonathan Vila i David Catalá al centre de la saga.

No obstant això, més dubtes hi ha sobre si Alex López tornarà a la titularitat, sobretot després del gran partit que va realitzar Michu a Cartagena.

Herrera haurà d'elegir entre un dels dos, ja que sembla poc probable que mogui el doble pivot que formen Bustos i López Garai, així com que mani a la banqueta a Trashorras, Quique de Lucas o David Rodríguez, els futbolistes més determinants d'aquest Celta.

stats