Barça
Esports Barça 15/08/2011

Cesc: "És el repte més important de la meva vida"

El jugador ha agraït la comprensió d'Arseène Wenger, l'entrenador de l'Arsenal, i ha assegurat que ve a "competir per la titularitat amb els millors jugadors del món"

Martí Molina
2 min
Cesc, davant l'escut del Barça

BarcelonaEn la seva presentació com a nou jugador del Barça, Cesc ha assegurat que la seva tornada al club és "el repte més important" de la seva vida, perquè arriba al club on haurà de "competir amb els millors per ser titular". El jugador ha explicat, sobre el seu fitxartge -que s'ha allargat durant dos anys- que "han estat uns dies molt llargs, sense saber com seria el meu futur. Semblava que mai no s'acabava. Però avui m'he tret un pes molt important".

"Ara sí que estic preparat per afrontar el meu futur al Barça, encara que potser sigui com a suplent. Tenia diverses opcions i he escollit el camí més difícil. És el repte més important de la meva vida, perquè vinc a competir contra els millors jugadors del món. Torno de l'Arsenal amb molta més experiència, més tranquil·litat. Volia agafar aquest tren, i pensava que potser aquest any era l'últim", ha dit Cesc Fàbregas.

Sobre aquest punt, el jugador d'Arenys ha reconegut que està "molt mal acostumat perquè ho jugo tot, fins i tot estant malalt. Aquí tinc un repte perquè sé que aquest entrenador és molt just i només fa jugar els que s'ho mereixen".

Cesc també ha volgut parlar d'Arsène Wenger, qui ha estat el seu entrenador a l'Arsenal durant les últimes 8 temporades: "És una persona molt especial. Per a mi és com un segon pare, m'ho ha donat tot al món del futbol i no tinc paraules per agrair-li. Crec que aquí hi ha una mala imatge d'ell, i no és així. Si avui sóc aquí és, en gran part, gràcies a ell". El jugador també ha aclarit que "he estat molts dies parlant amb ell. Ell no volia que marxés per cap preu. És un home amb sentit comú, que respecta les decisions dels seus jugadors. S'ha portat molt bé".

D'altra banda, el jugador ha explicat que "entén que hi hagi gent que estigui decepcionada pel fet que marxés", i ha afegit que "només vull dir que ho donaré tot per aquest club, perquè he nascut aquí i no he deixat mai de seguir-lo". A més, i sobre els xiulets que va rebre en la seva tornada al Camp Nou, ha dit que "entenc que el públic del Barça et xiuli, perquè estava a l'equip rival i jugava per eliminar l'equip de la Champions. Ho entenc, perquè de ser espectador jo també ho hagués fet".

Cesc Fàbregas també ha aclarit que va renovar amb l'Arsenal el 2006, i no el 2009 com s'havia especulat. "En aquell moment no hi era Guardiola i no hi havia hagut cap mena d'interès del Barça. Acabava de jugar la final de la Champions i vaig decidir renovar. Llavors no m'imaginava que pogués tornar. Ho somniava però no m'ho imaginava. El que passa és que 2 o 3 anys després ha canviat tot plegat".

stats