Lliga de Campions
Esports Barça 27/04/2011

La Champions eleva el tercer Madrid-Barça

El tercer dels quatre clàssics té el context més glamurós, semifinals de la Lliga de Campions, els dos tècnics enfrontats obertament, i els millors jugadors sobre la gespa, a excepció d'Iniesta i Carvalho

Albert Solé
2 min
Equips inicials previstos per al partit d'anada.

BarcelonaEl Madrid i el Barça s'enfronten aquest vespre (20.45h) per tercer cop en 11 dies, i en una competició diferent cada vegada. Aquest cop el context és el de la Champions, concretament el d'unes semifinals, cosa que eleva al màxim la rivalitat entre aquests dos equips ja que el premi que espera al darrere no només és una victòria o una derrota sobre l'etern enemic, sinó una una final de la màxima competició europea.

Després de la derrota a la final de la Copa, Guardiola devia veure els seus jugadors una mica moixos, i veient que José Mourinho es tornava a ficar amb ell i el Barça per enèsima vegada, va trobar el dia i l'escenari ideal –la sala de premsa del Santiago Bernabéu– per buidar el pap i fer un cop de puny sobre la taula, amb el qual ha aconseguit tres efectes: parar-li els peus al portuguès, inflar de moral als seus jugadors i aixecar l'ànim de l'afició blaugrana.

Aquestes declaracions, però, poden tenir un efecte secundari, que podria ser la sobreexcitació dels seus, i dels madridistes. Per evitar-ho, la proposta futbolística de Guardiola serà la de sempre: jugar a futbol amb la pilota als peus.

Sobre la gespa, dos dels millors equips del planeta, malgrat les baixes importants a les dues bandes. El Madrid no té Carvalho, sancionat, ni Khedira, lesionat, (Gago també està lesionat però no compta per a Mourinho), mentre que el Barça no pot fer jugar Iniesta, baixa d'última hora per molèsties musculars, ni Bojan, Adriano, Maxwell ni Abidal.

El que haurà de vigilar molt el Madrid és amb les targetes grogues. Quatre jugadors que seran titulars avui estan a una targeta de la sanció, és a dir, que si avui veuen una groga, no jugaran el partit de tornada al Bernabéu: Cristiano Ronaldo, Albiol, Sergio Ramos i Di María.

stats