Barça
Esports Barça 18/04/2012

Els Chelsea-Barça, tot un clàssic del segle XXI

Els dos equips s'han vist les cares en 13 ocasions, i les últimes deu han estat des de l'any 2000, amb quatre empats i tres triomfs per a cadascun

Martí Molina
2 min
Andrés Iniesta celebra embogit el seu gol històric aquell 6 de maig del 2009 que classificava el Barça per a la final de Roma.

BarcelonaEl Barça i el Chelsea s'han vist les cares fins a tretze vegades en competicions europees. Tres a la desapareguda Copa de Fires i deu a la Champions. Però, curiosament, aquests deu enfrontaments a la màxima competició europea de clubs s'han produït des de l'any 2000. Amb un resultat total, aquests darrers, de 4 empats i 3 victòries per cap.

Aquest dimecres al vespre començarà el 14è duel entre tots dos, i quan s'acabi l'eliminatòria de Champions, ja sumaran 15 partits. Així, el Chelsea empatarà amb el Milan com a equip que més vegades ha jugat contra el Barça en competicions europees.

El primer d'aquest seguit de partits entre 'blues' i blaugranes del segle XXI es remunta a la temporada 1999-2000, en uns vuitens de final de la Lliga de Campions [if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false ES X-NONE X-NONE Normal 0 21 false false false ES X-NONE X-NONE

Per al record han quedat gols històrics, com el d'Iniesta a Stamford Bridge que classificava el Barça per a la final de Roma (2009) o el de Ronaldinho (2005) des de la frontal de l'àrea, amb la puntera. Una diana, però, que va ser estèril, perquè els blaugranes van quedar eliminats.

També hi ha hagut polèmica arbitral. El mateix 2005, a l'anada, amb Mourinho a la banqueta anglesa, l'entrenador va acusar Anders Frisk de reunir-se amb l'entrenador del Barça –aleshores, Frank Rijkaard– al descans. De fet, el col·legiat va abandonar l'arbitratge després d'aquella eliminatòria. I un any després, encara va acusar Messi de fer "teatre del bo" després de rebre una falta de Del Horno. O, en l'últim dels partits, els de l'oest de Londres es van mostrar molt crítics amb l'arbitratge d'Ovrebo, al qual van arribar a reclamar fins a 4 penals que no va xiular.

Els tres partits de la Copa de Fires del 1966

En una època on no hi havia pròrroga i les eliminatòries no es decidien pel valor doble dels gols a camp contrari, el Barça i el Chelsea es van veure les cares a les semifinals de la Copa de Fires –temporada 1965-1966–. Els partits d'anada i tornada van acabar amb el mateix resultat: 2 a 0 per a l'equip local. I el finalista es va decidir en un tercer partit que va acabar amb 5 a 0 a favor dels blaugranes. Aquell any, el Barça guanyaria la competició per últim cop.

play-off

stats