Media
Esports Barça 02/02/2011

El Consell de la Informació considera una "transgressió ètica" la manipulació de fotos de GOL

Aquest organisme del Col·legi de Periodistes afirma que aquesta pràctica vulnera el Codi Deontològic dels periodistes catalans, però no proposa cap sanció

Redacció
1 min
La fotografia original, amb Laporta, i la imatge manipulada publicada per 'GOL'.

BarcelonaEl Consell de la Informació de Catalunya, organisme del Col·legi de Periodistes de Catalunya, s'ha pronunciat avui sobre la polèmica manipulació d'una fotografia publicada en l'edició del passat dilluns d'aquest diari gratuït. Segons el Consell, modificar una imatge artificialment per donar-la com a bona –van esborrar l'expresident del Barça Joan Laporta d'una foto on estava al costat de Sandro Rosell i Pep Guardiola– és una pràctica reprobable, que vulnera el Codi Deontòlogic dels periodistes catalans, i ho qualifica de "transgressió ètica". Tot i això, el Consell no proposa cap sanció,i es limita a emetre aquest comunicat:

Amb motiu de la publicació al diari esportiu gratuït GOL d’una fotografia de la qual s’ha esborrat la imatge de l’ ex president del Barça, Joan Laporta, el Consell de la Informació de Catalunya recorda que aquesta pràctica vulnera el Codi Deontològic dels periodistes catalans. A l’edició de dilluns 31 de gener, GOL va publicar una fotografia presa el dia del lliurament del trofeu de Lliga de l’any passat en què hi surten alguns jugadors, juntament amb l’actual president del Barça, Sandro Rosell. Laporta que era a la imatge original, va ser esborrat en aquesta ocasió de la fotografia.

El Consell de la Informació de Catalunya recorda que l’Annex 1 del Codi Deontològic diu sobre manipulació d’imatges: “En fotoperiodisme no estan permeses manipulacions que suposin alteració de la informació visual enregistrada originàriament per l’objectiu de la càmera i que recull el suport, és a dir, afegir,eliminar, desplaçar o modificar qualsevol element de la imatge original”.

En conclusió, analitzat el cas, el CIC vol fer saber que el diari GOL ha comès una transgressió èticament reprovable amb la manipulació d'aquesta imatge.

stats