Barça
Esports Barça 14/04/2012

El Barça remunta al Ciutat de València (1-2) i manté viu el pols amb el Madrid per la Lliga

Leo Messi ha anotat dos gols en menys de deu minuts i ha capgirat el marcador contra el Llevant

Thiago Alcántara, al Ciutat de València

BarcelonaEl Barça ha remuntat un partit molt complicat contra el Llevant (1-2), en què Leo Messi (dos gols) ha tornat a tenir una incidència brutal en el marcador, i jugarà el clàssic del Camp Nou a quatre punts del Reial Madrid, que també ha guanyat contra l'Sporting (3-1) un partit que ha començat perdent.

El partit del Ciutat de València no ha sigut gens senzill per al Barça i s'ha vist condicionat pel gol del Llevant, que ha arribat al minut 23 de penal. Sergio Busquets ha tocat la pilota amb les mans a dins de l'àrea de Víctor Valdés i Teixeira Vitienes ha penalitzat l'acció. Barquero ha sabut enganyar el porter blaugrana i avançar el conjunt granota en el marcador.

El Barça ha intentat empatar el partit abans d'arribar al descans, però no ho ha aconseguit, ja que gairebé no ha disposat de cap oportunitat per marcar contra un Llevant endreçat, que, a més, ha sabut treure la pilota des del darrere amb criteri.

Aprofitant el descans, Pep Guardiola ha donat entrada a Isaac Cuenca, que ha ocupat la posició de Xavi. Al minut 8 de la segona meitat, a més, ha canviat Pedro per Andrés Iniesta.

A poc a poc el Llevant ha anat cedint metres, però el Barça ha patit per generar bones oportunitats de gol. Les poques que ha tingut, com un xut d'Adriano, les ha solucionat Munua.

Quan pitjor pintaven les coses per al Barça, Leo Messi ha aparegut per donar-li la volta al marcador. El davanter ha marcat dos gols en menys de deu minuts. El primer, amb un xut des de fora de l'àrea al minut 64. El segon, de penal al minut 72. La pena màxima ha arribat després que Bothelo hagi fet caure Isaac Cuenca amb una empenta a dins de l'àrea.

A 15 minuts del final, Pep Guardiola ha fet entrar Dani Alves per Alexis Sánchez.

Llevant, 1: Munúa, Pedro López, Ballesteros, Cabral, Juanfran, Iborra (Rubén, m.87), Xavi Torres, Valdo, Barkero (Juanlu, m.87) , Botelho (Ghezzal, m.80) i Koné

Barça, 2: Víctor Valdés, Puyol, Mascherano, Adriano, Busquets, Xavi (Cuenca, m.46), Thiago, Fábregas, Alexis (Alves, m.76), Messi i Pedro (Iniesta, m.53).

Gols: 1-0, m.22: Barkero, de penal. 1-1, m.64: Messi. 1-2, m.72: Messi, de penal.

Árbitre: José Antonio Teixeira Vitienes. Groga als locals Botelho, Juanfran, Valdo Iborra i Cabral i als visitants Busquets i Adriano.

Incidències: Uns 23.000 espectadors al Ciutat de València.