Barça
Esports Barça 12/05/2012

Pep Guardiola no pot acomiadar-se de la Lliga amb una victòria (2-2)

El Betis ha sabut aprofitar l'expulsió de Dani Alves per capgirar el marcador amb dos gols en tres minuts de Rubén Castro, però Keita ha empatat en el temps afegit

à. G.
Leo Messi, contra el Betis

BarcelonaPep Guardiola no s'ha pogut acomiadar de la Lliga amb un nou triomf del Barça, que ha empatat contra el Betis (2-2) a Sevilla. L'equip blaugrana tanca la temporada amb 91 punts, una xifra inferior a l'aconseguida la temporada passada (96) o l'anterior (99).

El Barça s'ha avançat en el marcador al minut 8, quan Sergio Busquets ha rematat de cap un servei de córner que ha fet efectiu Xavi. El gol ha exagerat més el domini de pilota del Barça, que ha controlat la possessió i ha evitat riscos contra un Betis que no ha pogut crear perill a la contra. Les poques vegades que l'equip andalús s'ha apropat a la porteria de Víctor Valdés, Javier Mascherano ha recuperat la pilota amb molta velocitat.

El partit s'ha complicat al minut 52, quan Dani Alves ha estat expulsat en veure la segona targeta groga i el Barça ha jugat la resta de l'enfrontament amb un futbolista menys. El partit s'ha trencat i el mig del camp gairebé no ha existit.

Dues greus errades defensives del Barça l'han condemnat. Els atacs del Betis s'han intensificat i en una contra Rubén Castro (minut 70) s'ha quedat sol amb Víctor Valdés, al que ha superat elegantment per dalt. Tres minuts més tard, el davanter s'ha tornat a trobar en la mateixa situació i aquesta vegada ha definit per un dels costats (minut 73).

Leo Messi, que al minut 90 ha enviat una pilota al pal, s'ha quedat sense anotar. Uns instants després ha estat Keita el que ha anotat el gol de l'empat, ja en el temps afegit. El migcampista ha rematat una centrada lateral de Montoya.

L'equip blaugrana es concentrarà ara en la preparació de la final de la Copa del Rei contra l'Athletic Club.

Real Betis, 2: Castro; Chica (Isidoro, m.72), Paulao, Dorado, Nacho; Beñat, Cañas; Jonathan Pereira, Pozuelo (Nono, m.64), Jefferson Montero (Santa Cruz, m.57); i Rubén Castro.

Barça, 2: Valdés, Alves, Piqué, Mascherano, Adriano; Busquets, Xavi (Iniesta, m.82) , Keita, Pedro (Tello, m.77), Messi i Afellay (Montoya, m.52).

Gols: 0-1. m.8: Busquets. 1-1. M.70: Ruben Castro, 2-1. m.73: Rubén Castro. 2-2: m.90+1: Keita.

Àrbitre: Ayza Gámez. Ha expulsat per doble groga a Alves (m.32 i m.52). Groga a Beñat (m.80.) i Cañas (m.88)

Incidències: Uns 45.000 espectadors.