Copa del Rei
Esports Barça 25/05/2012

El millor Barça de la història tanca l'era Guardiola amb el títol de la Copa del Rei (0-3)

L'equip blaugrana destrossa la final contra l'Athletic Club en 25 minuts per al record en què entre Pedro i Messi han anotat tres gols

Alexis, Busquets, Pedro i Adriano celebren un gol

BarcelonaEl millor Barça de la història ha tancat el genial cicle de quatre anys en què Pep Guardiola ha ocupat la banqueta amb una espectacular victòria contra l'Athletic Club (0-3) a la final de la Copa del Rei. No mereixia menys el tècnic, que ha gaudit de l'epíleg somniat al Vicente Calderón amb un partit en què l'equip blaugrana ha demostrat les virtuts que l'han portat a aixecar 14 trofeus: intensitat, constància i futbol. Molt futbol.

L'equip blaugrana ha destrossat la final en 25 minuts per al record en què entre Pedro i Messi han anotat tres gols. L'extrem canari ha encetat el marcador amb un gol que ha arribat després d'un córner. Xavi ha fet la sacada, Piqué ha pentinat la pilota i Pedro ha superat Iraizoz.

Uns minuts després Leo Messi ha aprofitat una excel·lent passada d'Andrés Iniesta per marcar el segon gol de la final. El davanter argentí, que ha començat el partit a la banda dreta de l'atac, s'ha mostrat molt actiu des del primer moment, dibuixant precioses diagonals cap al centre de l'atac.

Pedro ha sentenciat la final amb el tercer gol al minut 25 contra un Athletic Club ja del tot estabornit. El futbolista canari, que li ha recordat a Vicente del Bosque la seva qualitat, ha sabut enviar a la xarxa una centrada de Xavi.

L'equip basc, que encara no havia oblidat la terrible decepció de la final de l'Europa League, s'ha quedat deprimit i a la primera meitat tan sols s'ha apropat a l'àrea de Pinto en una oportunitat en què Llorente ha reclamat un penal.

Amb la final ja resolta, el Barça ha baixat un pèl la intensitat a l'inici de la segona meitat, quan l'equip que entrena Marcelo Bielsa ha disposat d'alguna oportunitat per anotar. Una de les més clares ha estat per a Ibai Gómez, que no ha sabut resoldre un cara a cara amb Pinto. El marcador, però, ja no s'ha mogut.

En la recta final del partit Pep Guardiola, que no ha parat de parlar amb Tito Vilanova, ha donat entrada Keita (per Alexis), Cesc (per Xavi) i Thiago (per Pedro).

Athletic Club, 0: Iraizoz; Iraola, Ekiza, Amorebieta, Aurtenetxe; Javi Martinez, De Marcos (Ander Herrera, m. 46), Muniain; Susaeta (Íñigo Pérez, m. 46), Llorente (Toquero, m. 72) i Ibai Gómez.

Barça, 3: Pinto; Montoya, Piqué, Mascherano, Adriano; Busquets, Xavi (Cesc, m. 80), Iniesta; Pedro (Thiago, m. 86), Alexis (Keita, m. 71) i Messi.

Gols: 0-1, m. 3: Pedro. 0-2, m. 20: Messi. 0-3, m. 25: Pedro.

Àrbitre: David Fernández Borbalán. Groga a Susaeta (m. 39), Iraola (m. 42), Xavi (m. 66) i Iniesta (m. 70).

Incidències: Uns 54.000 espectadors.