Esports Barça 06/06/2011

Johan Cruyff demana fitxatges de nivell per plantar cara al Madrid

Johan Cruyff, al seu article setmanal a 'El Periódico', ha demanat a Rosell que faci cas de Guardiola i fitxi jugadors "de referència" per aturar un Madrid cada dia més fort

Redacció
1 min
Cesc Fàbregas es mira Arsène Wenger en la roda  de premsa que tots dos van fer ahir.

BarcelonaCruyff afirma que si aquesta temporada "no hi ha hagut triplet és perquè topes amb un potent Madrid", i s'ha preguntat acte seguit com es pot millorar el Barça actual: "Dit això, com millores el present? Fitxes poc o molt? I què fitxes? Titulars o complements dels titulars? I dels que ja tens, et quedes amb tots per ampliar la plantilla?".

Cruyff recorda que el calendari de la propera temporada serà molt dur i que el Madrid cada dia és més fort. Per tant, segons l'holandès "saps també que arriba una fase concreta, tres o quatre setmanes, en què t'ho jugues tot i l'equip arriba baix, no de conceptes, sinó de benzina. Per més bons que siguin –que ho són– els jugadors del Barça, arriba un moment en què acusen la càrrega de partits. I per això hauràs de passar d'11-12 a 15-16 el nucli de jugadors-referència. I això vol dir portar jugadors importants, no només per augmentar la competitivitat dels presents, sinó per tenir el que et va faltar en el seu moment: la garantia de moure peces, donar aire a més d'un, sense que el to general decaigui".

I acte seguit analitza línia per línia on caldria reforçar. "Migcampistes? Si l'elegit és Cesc, un titular en potència, hi haurà quatre tipus (Busquets, Xavi, Iniesta, Cesc) per a tres llocs, el que significa que tots jugaran molts partits. Mascherano? Un amb sort: pot jugar en dues línies".

I per fitxar Cesc, apunta a una manera per obtenir diners: "Aprofita la teva fàbrica de jugadors. La pedrera està per alimentar el primer equip. Amb excedents, està també per fer caixa. Ven algun jove".

stats