Barça
Esports Barça 25/11/2011

Cruyff creu que el Madrid és "un equipàs" sense èxit per culpa del Barça

L'exentrenador del Barça assegura que el Reial Madrid és "un equipàs", i que tan sols s'ha vist privat de l'èxit per tenir la mala sort de coincidir amb un equip com el de Guardiola

Efe
2 min
Johan Cruyff.

SitgesL'exentrenador del Barça Johan Cruyff ha assegurat que el Reial Madrid és "un equipàs", i que tan sols s'ha vist privat de l'èxit per tenir la mala sort de coincidir amb un equip com el Barcelona.

"Espero el clàssic com sempre. El resultat és una incògnita, sabem que avui dia els dos equips són els millors d'Europa. Ja hem dit que el Madrid té un equipàs fortíssim, l'única mala sort que tenien és que són en la mateixa competició que el Barcelona", ha dit Cruyff en analitzar el partit que s'acosta entre els dos conjunts.

L'holandès ha atès els mitjans de comunicació en un acte d'homenatge al futbolista mort Chus Pereda a Sitges, i ha repassat l'actualitat esportiva.

"Ningú de Barcelona ha dit que el Madrid ha tingut un equip dolent. Han tingut rècords de punts, el que els falta és guanyar la Lliga, però és perquè hi havia el Barcelona, no perquè estaven malament", ha reiterat el seleccionador català.

Per a Cruyff, Mourinho ha tingut una reacció "molt correcta" en dedicar unes paraules d'ànim a Tito Vilanova, però la seva actitud segueix sense ser del grat de l'holandès.

"Dóna senyals de vida en aquest sentit, però per al futbol en la seva totalitat, i amb vista a tothom, sobretot als nens, cal tenir una actitud diferent", ha matisat Cruyff.

Sobre el joc dels equips de Mourinho, ha dit que "hi ha molts camins per arribar a Roma", en referència a aconseguir triomfs, i ha insistit que el Madrid és "un equipàs".

Del Barcelona ha assenyalat que van donar un gran espectacle a Milà, i ha alabat la figura de Xavi Hernández, perquè gràcies a ell brillen les estrelles com Leo Messi.

També ha defensat el pes de David Villa a l'equip -"el que està fent és enorme"- i ha afirmat que en futbol no només es tracta de fer gols, sinó de treballar i demostrar qualitat, com en la seva "rapidesa i profunditat".

"Villa, Pedro i Sánchez tenen un valor molt important perquè l'equip funcioni, són importantíssims perquè es pugui jugar així", ha explicat.

D'una altra banda, Cruyff ha assegurat que la continuïtat de Josep Guardiola al front de la banqueta del Barça estarà condicionada per la felicitat que tingui, ja que no es tracta d'un tema de diners.

L'entrenador holandès també ha volgut enviar ànims a Tito Vilanova, ajudant de Josep Guardiola a la banqueta blaugrana, que segueix recuperant-se de l'operació mèdica en què li van extirpar un tumor.

"Són coses serioses, a més té l'avantatge que físicament és fort. En qüestions de recuperació és un detall important i té el suport de molta gent al seu voltant perquè és una persona molt simpàtica. La lluita és seva", ha sentenciat.

stats