Barça
Esports Barça 20/04/2012

Pep Guardiola: "Si el Madrid empata o guanya, la Lliga és seva"

A 24 hores del clàssic del Camp Nou, l'entrenador del Barça ha parlat en roda de premsa

à. G.
2 min
Pep Guardiola, en la roda de premsa prèvia al clàssic

BarcelonaA 24 hores del clàssic del Camp Nou, Pep Guardiola, entrenador del Barça, ha parlat en roda de premsa. "Em fa l'efecte que el Madrid vindrà a guanyar el partit", ha assegurat el tècnic. "Guanyar ens mantindria vius. Si el Madrid empata o guanya, la Lliga és seva. Només ens toca guanyar. Si no, ja hi haurà campió".

"Espero un rival menys defensiu que el Chelsea, el Madrid sempre et crea problemes. El Madrid sempre m'ha semblat un equip molt complet, mai m'ha semblat un equip fàcil", ha opinat Guardiola, que creu que "qui guanyi aquest dissabte sortirà reforçat per a la Lliga de Campions. Jugar el clàssic a quatre punts del líder és una satisfacció per nosaltres. Pensàvem que hi hauria més distància".

Segons Pep Guardiola, "si el Madrid té defectes, en té pocs". "Els jugadors saben què han de fer, el mateix que sempre els he demanat. Cada partit que jugues, has d'anar a atacar. Quan el rival té la pilota, has d'anar a prendre-l'hi", ha explicat.

"Aquesta temporada hem estat a 13 punts del Madrid i ens hem comportat com un equip, això em fa sentir molt orgullós. Hem complert i fins al final ningú ens podrà retreure res. Per això vaig dir que passi el que passi ja hem guanyat. La gent ha estat orgullosa de nosaltres", ha dit Pep Guardiola, que ha recordat el seu pensament: "Jo vull guanyar aquest dissabte i dimarts. Si no ho aconseguim, estarem decebuts, però guanyar no ho és tot".

L'entrenador del Barça no ha volgut especular com plantejarà el partit José Mourinho: "No sé com jugarà el Madrid, no sóc allà (a Madrid), ni ganes. Els equips de José Mourinho mai m'han semblat defensius".

Pep Guardiola ha recordat els últims partits contra el Madrid: "No tinc bons records dels últims clàssics, no han estat agradables. No entenc moltes coses. Sort a l'àrbitre".

"Em titllen d'hipòcrita per respectar els contraris, però jo ho veig així: tots els rivals són difícils", ha recordat un Guardiola que ha tornat a destacar la feina de Gerard Piqué: "Ell sap l'estima que li tinc. Vam arribar junts al Barça i sé com d'important és per a l'equip".

L'entrenador del Barça ha assegurat que "Alexis Sánchez és dubte seriós per jugar aquest dissabte. Aquest divendres s'ha entrenat al marge".

A Pep Guardiola li han preguntat per un llibre per Sant Jordi: "Encara no he tingut temps. Després del Chelsea m'hi posaré", ha contestat.

stats