Espanyol-Barça
Esports Barça 18/12/2010

El derbi Espanyol-Barça més competit dels últims temps es juga avui a Cornellà-El Prat

Amb els de Guardiola líders, i els de Pochettino quarts, es preveu un gran partit que els dos entrenadors jugaran amb els seus millors jugadors, i en plena forma

Albert Solé
Pep Guardiola i Mauricio Pochettino en la sessió de fotos habitual abans de cada derbi.

BarcelonaEn la primera volta la urgència dels punts és relativa, i si a més els dos equips arriben al derbi en ratxa i ben classificats, el futbol passa a ser l'únic protagonista. Tant Pochettino com Guardiola tenen els seus equips titulars a disposició (l'Espanyol no té cap baixa tret de De la Peña, i al Barça només li falten Jeffren i Milito), el camp estarà ple a vessar, i els jugadors tenen moltes ganes de jugar aquest partit, per tant, tot fa pensar que el derbi serà un bon partit de futbol i un gran espectacle.

Des que Pochettino es va fer càrrec de la banqueta de l'Espanyol, el Barça sempre ho ha passat malament en els derbis. L'últim, en la Copa Catalunya, l'Espanyol va vèncer clarament els 45 minuts del triangular; l'any passat a la lliga, a Cornellà van empatar a zero un un partit molt dur, i al Camp Nou va guanyar el Barça per la mínima amb un penal polèmic; i en el primer any de Guardiola, en la lliga al Camp Nou De la Peña va fer saltar la banca amb dos gols (1-2) quan l'Espanyol hi arribava com a cuer, i en la Copa del Rei, a Montjuïc van empatar a zero, i al Camp Nou, el Barça va guanyar 3-2 però demanant l'hora a l'àrbitre.

Mai abans s'havia disputat un derbi barceloní amb els dos equips tant ben classificats (primer i quart) i amb la sensació d'estar jugant el millor futbol. L'Espanyol a casa està sent l'equip més fiable d'Europa junt amb el Reial Madrid, amb set victòries dels set partits jugats com a local (i només dos gols encaixats), mentre que el Barça ha guanyat els set partits jugats lluny del Camp Nou, i en els últims sis partits ha sublimat el seu joc amb sis victòries amb 26 gols a favor i cap en contra. Això significa que un dels dos, o tot dos, trencarà avui aquesta magnífica ratxa.

ESPANYOL: Kameni; Chica, Forlín, Víctor Ruiz, Dídac; Baena, Javi Márquez; Luis García, Verdú, Callejón i Osvaldo. Baixes: De la Peña.

BARÇA: Valdés; Alves, Piqué, Puyol, Abidal, Sergio Busquets, Xavi, Iniesta, Pedro, Villa i Messi. Baixes: Milito i Jeffren.

ÀRBITRE: Undiano Mallenco (col·legi navarrès).

HORA: 20h Estadi Cornellà-El Prat (GolT i C+ Liga).