Barça
Esports Barça 27/07/2012

La Federació Catalana havia fet una Supercopa a mida perquè el Barça hi portés el primer equip

S'havia passat de semifinals i final a un partit únic amb l'Espanyol per alleugerir el calendari blaugrana, i la data del 31 de juliol també l'havia triat el Barça

A. Solé
1 min
Andreu Subies durant la primera edició de la Gala de les Estrelles  del Futbol Català.

BarcelonaLa Copa Catalunya antiga, en què el clubs de futbol català modest jugaven una competició que tenia com a premi final enfrontar-se al Barça o a l'Espanyol a les semifinals, havia mort aquest estiu. El Barça feia anys que no trobava forats en el seu calendari atapeït, i la disputa de les semifinals i la final es demorava en el temps per trobar un dia que el Barça tingués lliure. Tot i això, més d'una vegada el Barça havia acabat enviant el filial, igualment, per jugar la Copa Catalunya.

Per evitar això, que treia prestigi a la competició, l'actual president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies, va recollir una proposta de la junta anterior –la de Jordi Casals– que plantejava separar la Copa Catalunya entre els equips de Primera i la resta. Els equips de Primera jugarien un partit únic que s'anomenaria Supercopa Catalunya, i la resta seguiria jugant la Copa Catalunya. Aquest nou model no va agradar a tothom, però era la manera de fer que el Barça només hagués de buscar un forat al calendari, i no dos: per a les semifinals i la final.

A més, la Federació va donar l'oportunitat al Barça que triés la data amb consens amb l'Espanyol, per fer encaixar el partit en la seva pretemporada, que va quedar fixat per al 31 de juliol. Per aquest motiu, el malestar a la Federació Catalana amb el Barça per anunciar avui que no podrà jugar la final amb el primer equip és més que evident.

stats