BARÇA
Esports Barça 16/09/2011

Guardiola: "Probablement no guanyarem res aquest any. No prometo res"

El tècnic del Barça elogia l'equip pel gran nivell al qual els jugadors van jugar contra la Reial Societat a Anoeta i contra el Milan al Camp Nou

Nuria García
2 min
Pep Guardiola, durant la roda de premsa.

BarcelonaL'entrenador del Barça, Pep Guardiola, ha deixat clar que el seu equip segueix a un bon nivell. Tot i els dos empats consecutius, el tècnic blaugrana ha apuntat que l'equip no ha abaixat el nivell d'exigència i que segueix com sempre.

"Des del primer any com a entrenador que no prometo res. Al Barça B vaig prometre que pujaríem i vam pujar. Des de llavors no prometo res", ha dit Guardiola, que ha afirmat: "Probablement no guanyarem res aquest any. No prometo res, mai ho he fet. Per això no m'imputo els dotze títols que hem guanyat. Només prometo treball. De fet, n'hi ha d'altres a la Lliga que estan més ben posicionats que nosaltres. Som candidats igual que els altres. Però clar que lluitarem per guanyar aquests títols. No els guanyarem perquè no els prometo, no els asseguro".

Guardiola ha matisat: "Mentre jo sigui entrenador del Barça intentaré que l'equip jugui com a San Sebastián i com va jugar contra el Milan".

Sobre el nivell de l'equip, Guardiola ha reiterat: "És evident que l'equip pot anar a pitjor, com tot a la vida. Però del que he vist fins ara res em fa veure que jugarem pitjor. Quan ho vegi, intentaré corregir-ho, que és la meva tasca. Hi ha pocs símptomes que em diguin que jugarem pitjor".

I sobre si cal guanyar per trencar aquesta dinàmica, el tècnic ha dit: "Només guanyarem si juguem bé. És el que intentarem. Tot passa pel joc. A vegades, jugant bé, no guanyes, però hem d'intentar-ho. Ho intentarem demà, com sempre hem fet". De fet, Guardiola ha dit que els equips de Mendilibar sempre els han creat problemes. "Mendilibar, el que veus en els partits que ha fet, és el que et farà. Ell entén el futbol a la seva manera i el desenvolupa, no canvia depenent del contrari", ha comentat, i ha afegit: "Demà podem perdre, empatar o guanyar. Mai he anat a cap partit pensant que guanyarem segur. Intento transmetre als meus jugadors els punts forts del rival per saber què hem de fer per guanyar aquell partit".

Sobre la lesió de Gerard Piqué, el tècnic ha dit que encara en té per dies i ha elogiat els jugadors que han ocupat les posicions defensives aquests últims dies. "El Gerard encara en té per dies. És el jugador que més endarrerit va en aquest sentit, encara ha de fer pretemporada. Estic molt satisfet dels jugadors que tinc en defensa, de la seva polivalència i de la seva capacitat mental de jugar en posicions que no són les seves". Guardiola, que ha dit que la seva feina no és jutjar les opinions que publiquen els periodistes, ha afirmat: "Abans, contra el Vila-real, Busquets era un gran central. Ara sabem que és un inútil. Què hem de fer?", s'ha preguntat.

I és que Guardiola ha dit que no està preocupat per les lesions. "L'any passat estaven Bojan i Jeffren lesionats als isquiotibials en aquest inici de temporada. Ara estan lesionats Alexis i Andrés. Els seguim cuidant, però són coses que passen i poden anar a més".

stats