Barça
Esports Barça 13/01/2011

Guardiola: "Ens ha obligat a jugar molt bé al futbol. No és casualitat que hagin eliminat dos primeres"

L'entrenador del Barça creu que "s'ha vist un gran partit de futbol, amb moltes ocasions de gol. Si el resultat hagués estat 9 a 3 no hagués estat una exageració"

Martí Molina
2 min
Pep Guardiola felicita Leo Messi quan l'argentí ha estat substituït.

BarcelonaGuardiola ha acabat el partit molt satisfet, no només per la victòria, sinó també pel joc. I és que, una vegada més, el Barça no tan sols ha golejat, sinó que a més ha ofert una gran imatge; en aquest cas, a casa, contra el Betis.

“Ha estat un partit fantàstic, no només pel resultat sinó perquè hem tingut moltíssimes ocasions”, ha dit Guardiola, qui ha assegurat que el Betis, “si no el millor, és dels millors que han passat aquest any, sens dubte”. I és que l'entrenador blaugrana ha assegurat que “ens han obligat a jugar molt bé al futbol. No és casualitat que hagin eliminat dos primeres i que siguin líders de segona”, ha dit.

Guardiola ha optat per treure un onze amb jugadors habitualment titulars al Barça. Sense anar més lluny, era el mateix onze que contra el Reial Madrid, però amb els canvis de Pinto a la porteria, i Maxwell a la banda per Abidal. Sobre això, el tècnic ha dit que “he fet aquest onze perquè el Betis m'ha causat molt bona impressió i perquè ha estat una setmana atípica amb pocs entrenaments. He cregut que aquest era l'equip millor per jugar, avui”, ha justificat.

En canvi, ha optat per deixar Bojan a la graderia, jugador habitualment titular a la Copa. “Hi ha tres jugadors que l'altre dia es van quedar fora, i no vull que hi hagi jugadors que sovint es queden fora, com Jeffren i Milito. És purament una gestió de grup, els necessito a tots”; ha dit Guardiola, que ha volgut evitar qualsevol polèmica respecte el jugador de Linyola.

Sobre el partit en sí, el tècnic considera que “s'ha vist un gran partit de futbol, amb moltes ocasions de gol. Si el resultat hagués estat 9 a 3 no hagués estat una exageració”. I és que per Guardiola, aquest “ha estat un partit entre dos equips que volen atacar, i això fa que qui en surti beneficiat sigui l'espectador”.

En aquest mateix punt, el Barça ha rebut més ocasions de gol del que és habitual, però el tècnic li ha volgut restar importància: “No hi han hagut desequilibris defensius, d'haver-n'hi hagut ens haguessin triplicat les ocasions de gol”. I ha assegurat que “si alguna cosa dignifica aquest equip és que després de guanyar el que van guanyar a la Gala de la FIFA, és que venen aquí, corren i guanyen”.

Per últim, ha volgut parlar del partit de tornada. En el to que caracteritza el tècnic blaugrana, ha dit que “seria un flac favor a l'esportivitat si digués que ja està solucionat. Aquest equip ens ha creat 4 ocasions que no han entrat de miracle. Val més que ens ho prenguem seriosament i amb calma”. I ha vaticinat que “si el Betis fos equip de primera, ara mateix, faria més que un bon paper a la Lliga”.

stats