BARÇA
Esports Barça 17/01/2012

Guardiola: "Tinc molt a perdre. El crèdit, en el món de l'esport, no existeix, cal tornar-se'l a guanyar"

El tècnic diu que no hi ha favorits per al partit del Bernabéu, a més d'assegurar que Pinto serà titular: "S'ho mereix, és un excel·lent porter. Li tinc molta confiança"

N. García
3 min
Guardiola, a la banqueta, durant un partit d'aquesta temporada.

BarcelonaPep Guardiola sap que, contra el Reial Madrid, no hi ha cap equip favorit. De fet, aquesta ha estat la consigna que ha intentat transmetre en la roda de premsa prèvia al partit de quarts de la Copa del Rei contra els blancs.

Tot i que des que ell és el tècnic del primer equip el Barça no ha perdut al Bernabéu, Guardiola afirma: "Els precedents, en el món del futbol, no existeixen. Ho hem de tornar a fer, això és maco. El dia 18 de gener a les deu de la nit començarà un nou partit. Juguem contra un equip de molt bon nivell, que són campions d'aquesta competició i que són els líders de la Lliga. No existeixen els favorits. Si dimecres tenim una mala tarda, què? Mai m'he sentit favorit abans d'un partit de futbol, ni com a jugador ni com a entrenador. Per què?", ha dit Guardiola, que de cop ha pensat en el que ha dit (la famosa frase de Mourinho) i ha comentat: "Ui, quina paraula!".

Guardiola ha dit que hi té molt a perdre: "El crèdit, en el món de l'esport, no existeix. Cal tornar-se'l a guanyar. El dia que visquem del que ja hem fet, haureu de canviar d'entrenador i de jugadors perquè no serviran. Això és el que fa bonic l'esport. Contra el Madrid mai ningú es pot sentir favorit. Si voleu el titular que digui que em sento favorit i que sóc més xulo que el veí... doncs no el tindreu".

Guardiola ha reconegut que la Copa és el menys important dels tres títols en joc –Copa, Lliga i Champions–, però que no per això la llençaran. És per això que sap que no pot sortir a especular. "Els partits allà són eterns, no acaben mai. Als equips que a la Lliga esperen a veure què passa, el Madrid sempre els fa gols. L'única manera de treure un bon resultat i de deixar l'eliminatòria viva és anar a intentar guanyar el partit. Sempre que com a jugador he anat al Bernabéu pensant que hi ha un altre partit he sortit una mica escaldat", ha assegurat el tècnic, que ha afegit: "El resultat sempre és conseqüència del que fas. No els dic mai als jugadors que hem d'anar al Bernabéu a aconseguir un empat o un resultat en concret".

Guardiola no ha volgut desvelar el sistema amb què jugarà. "Sempre hi ha una raó per la qual decideixes jugar amb una defensa de tres, de quatre o de cinc. Sabia que quan anés malament la defensa de tres hi hauria debat. Però qualsevol sistema té els seus punts febles. Jugant amb quatre o amb cinc també els tens. Quan ho decideixo és perquè crec que atacarem millor i defensarem millor. El contrari també juga". L'únic que ha dit l'entrenador blaugrana és que Pinto jugarà sota pals: "En principi tinc pensat que jugui Pinto perquè s'ho mereix, és un excel·lent porter. Li tinc molta confiança. Si no, seria trair-me a mi mateix i a ell. La gent que l'ha vist jugar no dubta de Pinto. Potser perquè participa menys... però sempre que ha jugat ha estat a un bon nivell".

Tot i això, Guardiola també ha dit que no sap com plantejarà Mourinho el partit: "Quan fa anys que t'enfrontes a un entrenador, ja saps més o menys com jugarà. Però l'entrenador del Madrid, el senyor Mourinho, ha jugat sempre de manera diferent. Ha jugat de totes les maneres. En el minut 5 o 10 veurem què han preparat i ens intentarem adaptar ràpid".

El tècnic ha avançat que "l'equip que quedi eliminat quedarà tocat, perquè haurà perdut una competició, però tot continuarà". I respecte a la polèmica amb els àrbitres, ha comentat: "Jo no em vull equivocar i els àrbitres tampoc volen equivocar-se, però el futbol és un joc molt intens i ràpid i els àrbitres a vegades s'equivoquen. Jo no els puc dir als jugadors el que han de dir. Són lliures per expressar-se. En les meves xerrades mai hi ha hagut una referència als àrbitres. Jo no sé qui ens arbitra, no m'interessa".

Per últim, Guardiola ha parlat sobre la renovació d'Abidal. "És la gran notícia. Trobar al mercat un jugador com Abidal és molt difícil, hauríem de rastrejar molt. És una persona que deixa marca en la gent a més de ser un gran jugador. Felicito el club i a ell per l'esforç, i per molts anys".

stats