Mallorca - Barça
Esports Barça 26/02/2011

Guardiola: “El gol de Messi ens ha tranquil·litzat”

Malgrat el resultat, contundent, el tècnic ha volgut reconèixer els problemes que ha tingut l'equip, especialment als primers minuts, per imposar el seu estil

Martí Molina
2 min
Pep Guardiola.

BarcelonaVisiblement alleujat, Pep Guardiola ha sortit a la sala de premsa satisfet després de veure com el seu equip aconseguia derrotar el Mallorca tot i les nombroses baixes a l’equip titular (els lesionats Valdés, Xavi i Puyol, i el sancionat Alves). "No m’importa que hi hagi jugadors que no hi siguin, perquè tinc confiança en els altres", ha assegurat l’entrenador del Barça.

Encara que el resultat hagi acabat sent contundent (0-3), el tècnic ha volgut reconèixer els problemes que ha tingut l'equip, especialment als primers minuts, per imposar el seu estil i, en el fons, dominar. "Ens ha costat entrar al partit, hi havia poc ritme; no atacàvem bé i deixàvem Nsue i Castro molt despenjats. El gol de Messi ens ha donat tranquil·litat, i a la segona part hem estat millor", ha explicat Guardiola.

Sobre la possible explicació dels primers minuts que ha fet l’equip, més irregulars del que és habitual, el tècnic s’ha excusat pel fet de no haver tingut partit entre setmana. "Aquesta setmana llarga va bé per descansar, però també té handicaps, com ara que després costa entrar en el joc", ha dit. De totes maneres, també s'ha volgut felicitar per l’actitud dels seus jugadors al llarg dels 90 minuts, ja que "no ens han fet gaires ocasions de gol, només una de clara". En canvi, l'equip ha pogut golejar al camp del Mallorca "on tan sols havien encaixat 8 gols aquesta temporada".

Pel que fa als noms propis, Guardiola ha destacat el treball de Keita, que aquest dissabte ha estat el substitut de Xavi en la zona de construcció blaugrana. "Estic content del partit que ha fet i de com ha aguantat l’equip al mig del camp". De la mateixa manera que també ha destacat el joc dels futbolistes que disposen de menys minuts durant la temporada: "ells han d’entendre que la confiança hi és; que han d’entrenar fort i estar preparats per jugar".

Per acabar, el tècnic ha revelat que Messi havia tingut molèsties durant la setmana, però que el jugador s'ha trobat bé durant el partit i que ha substituït Adriano perquè havia rebut un cop al genoll.

stats