Barça
Esports Barça 12/12/2012

Guardiola va marxar del Barça perquè "Mourinho va desestabilitzar-lo emocionalment"

El periodista i autor del llibre 'Pep Guardiola. Una altra forma de guanyar', Guillem Balagué, reconeix que el tècnic del Madrid va ser un dels motius que va fer que l'entrenador del Barça se sentís buit

Ara
1 min

BarcelonaPer què se sentia buit, Pep Guardiola? Per què va marxar del Barça? Un dels principals motius va ser José Mourinho. L'efecte que la presència del tècnic blanc tenia sobre el blaugrana va precipitar l'adéu de Guardiola. "Si parles amb el Pep i li preguntes per Mourinho, li canvia la cara, la gestualitat. Es posa tens. Jugar un clàssic havia deixat de ser una cosa agradable. Mourinho va aconseguir el que volia, desestabilitzar-lo emocionalment fins a fer que no gaudís de la seva professió", assegura el periodista i autor del llibre 'Pep Guardiola. Una altra forma de guanyar', Guillem Balagué, en declaracions a 'Punto Pelota'.

En el seu llibre, que només es pot comprar a Anglaterra i que no es comercialitzarà a Espanya fins a l'abril, també destapa altres punts conflictius de l'adéu del tècnic de Santpedor, com ara certes situacions internes al vestidor. "Havia de reciclar la plantilla que ell mateix havia creat des de l'afecte. Havia de desprendre's d'alguns jugadors i buscar-ne de nous", apunta Balagué, que reconeix que sentir-se un símbol del Barça i del país va ser "difícil" de gestionar per al tècnic.

Guardiola va decidir abandonar el club perquè "havia de retrobar-se amb el Pep persona", diu Balagué.

stats