PRIMERA DIVISIÓ
Esports Barça 30/04/2011

Guardiola s'estrena com a tècnic al camp de la Reial Societat

Redacció
2 min
Pep Guardiola.

BarcelonaEl conjunt dirigit per Josep Guardiola ha aterrat sobre l’hora prevista a Biarritz, on un autocar l’ha recollit a la mateixa pista d’aterratge. L'equip ha sortit de l'aeroport envoltat d'uns 150 aficionats que l'esperaven. A més del cos tècnic i els 19 jugadors que conformen la convocatòria per a aquest compromís, formen part de l’expedició barcelonista els membres de la Junta Directiva Carles Vilarrubí i Pilar Guinovart. En aquest sentit, cal destacar que tant el president Sandro Rosell com el directiu Javier Faus ja són allà.

Cal destacar, també, que un cop finalitzat el partit, el primer equip de futbol emprendrà el viatge de tornada a Barcelona, aquesta vegada a través de l’aeroport de Vitòria. L’hora prevista d’arribada a Barcelona és la 1.15 h.

Retorn a Sant Sebastià

Per a Guardiola, el partit d'avui significa el primer a Anoeta com a tècnic. Ja feia onze anys de l’última vegada que Pep Guardiola va trepitjar Anoeta. Un 15 de maig de l’any 2000, el Barça de Van Gaal empatava a zero al camp de la Reial Societat i deixava escapar la Lliga. Seria l’última temporada de Josep Lluís Núñez a la presidència del Club. Aquella va ser una època difícil per als culers. Diametralment oposada a l’actual.

Des que Guardiola és entrenador del primer equip del Barça, encara no havia viatjat a Sant Sebastià, una ciutat meravellosa amb un equip que lluita per mantenir-se a Primera Divisió. Guardiola, doncs, hi torna aquest dissabte, ara com a entrenador.

Guardiola ha jugat 14 vegades contra la Reial Societat. La seva primera victòria es va produir la temporada 93/94, en el debut de Romário com a jugador del FC Barcelona. El resultat va ser de 3-0, el mateix que hi va haver en l’últim enfrontament amb l’equip txuri-urdin l’any 2001. També va ser un dels últims partits del de Santpedor amb la samarreta blaugrana. El balanç, fins ara, és de cinc victòries, sis empats i tres derrotes.

stats