Barça
Esports Barça 07/02/2012

Guardiola: "Una final de Copa és un dels millors partits de l'any i volem ser-hi"

El tècnic del Barça demana a l'afició que ompli el Camp Nou "perquè amb el suport de la gent serà més fàcil passar" i reclama als seus jugadors que tornin a fer un gran partit, com el van fer a Mestalla

Natalia Arroyo
2 min
Pep Guardiola, en roda de premsa.

BarcelonaL'entrenador del Barça diu que la final de Copa del Rei "passa per guanyar al València" i ha conscienciat els seus futbolistes que cal marcar un gol per superar l'eliminatòria i que el partit "estarà molt igualat fins al final, com va passar contra el Reial Madrid". "Ho tenim ben a prop i ells [els jugadors] saben que han de fer un altre esforç".

Guardiola recorda que una final de Copa "és un dels partits més bonics de l'any" perquè permet que es trobin dues aficions i que el futbol sigui una festa. I ha recordat que, si l'equip completa la gesta en aquestes semifinals, serà la "tercera en quatre anys" i ha rememorat les anteriors finals viscudes. "Ens fa il·lusió ser-hi, avui ho he tornat a sentir".

Crida a l'afició

Tot i el fred que s'espera demà al vespre, Guardiola demana que l'afició faci un esforç per anar al Camp Nou perquè, malgrat que l'equip ja ha guanyat molts títols, "aquests jugadors encara volen arribar a una final". "Si ens creiem que per haver-ho fet bé a Mestalla ja n'hi ha prou, ens equivoquem. El València té arguments, haurem de marcar perquè amb 0-0, si falten 15 minuts, sabem què passarà a l'estadi. Si ells hi són, serà més fàcil. Els necessitem".

Els lesionats

El tècnic ha fet balanç dels lesionats que acumula el primer equip: "El més dubtós és Busquets. En Xavi està bé, l'Alexis força bé, l'Andrés ha fet una part de l'entrenament, igual que el Pedro. Demà acabarem de perfilar com estan, parlarem amb els metges i decidirem qui juga, perquè és un partit molt exigent i necessitem gent en plenes condicions". Guardiola, a més, ha negat que el club amagui res de forma estratègica. "Fem comunicats cada dia. El dia que vam voler ser més transparents, amb Messi contra l'Osasuna, vam tenir embolic. I avui ja us ho he dit tot. No amaguem res, tenim coses més importants en què pensar que en anar ocultant informació".

Elogis a Keita

Sobre Keita i les declaracions que va fer demanant la fi de la violència a Mali, el tècnic diu que és una demostració "de quin tipus de persona és en Seydou". "És una joia tenir-lo amb nosaltres, que sàpiga que des d'aquí li donem suport perquè pugui aconseguir el títol".

Es disculpa amb Emery

El blaugrana demana disculpes a Emery, un tècnic al qual admira, i al València si amb la seva celebració del gol "es van sentir ofesos", perquè no era la seva intenció. "Si per fer això no som un equip gran, el temps ho dirà".

Tito Vilanova

Josep Guardiola ha assegurat que el seu ajudant es troba "cada dia millor". "Ja ha acabat el tractament i cada dia se sent millor. Ara només cal que agafi una mica de pes perquè s'ha quedat primet primet".

stats