Barça
Esports Barça 08/11/2011

Guardiola: "Demà aquests jugadors tornaran a donar una lliçó del que són; juguen igual davant qualsevol equip"

El tècnic del Barça ha tornat a demostrar que s'ha estudiat i coneix bé l'Hospi com tots els rivals, i que li agradaria una Lliga de 16, però que no la veu possible

Albert Solé
2 min
Pep Guardiola, parlant davant els mitjans de comunicació. ALEJANDRO GARCÍA / EFE

Barcelona"No hi ha excés de confiança, ja ho hem demostrat altres vegades. Hem respectat tots els equips de 2a B amb els que ens hem enfrontat". Aquesta ha sigut la primera frase de Pep Guardiola en la roda de premsa prèvia al partit de Copa del Rei contra l'Hospitalet d'aquest dimecres (22h, TV3), i ha tornat a demostrat que s'ha estudiat bé al rival i el coneix molt bé, tot i ser de Segona B: "Pitu té bona esquerra i sap moure l'equip, David Prats ha fet gols sempre, Cirio, Corominas i Haro al davant són petits i molt ràpids i es mouen bé entre línies, i els centrals tenen molta experiència i van bé per alt".

És per aquest motiu que Guardiola està segur que contra l'Hospi cap jugador baixarà el seu rendiment: "Demà aquests jugadors tornaran a donar una lliçó del que són. Juguen igual de concentrats contra qualsevol equip", però ha afegit una raó de pes per la qual el Barça no es pot relaxar aquest dimecres: "Hem de treure un bon resultat perquè la tornada la tenim tres dies després de tornar del Japó amb jet lag i estarem en unes condicions molt pitjors que ara".

Gespa artificial

El tècnic també ha demostrat que no pensa excusar-se en la gespa artificial si el seu equip no treu un bon resultat contra l'Hospitalet: "Molts hem sortit d'aquestes categories [Sergona B], i ens hem format en camps de gespa artificial, i aquesta de l'Hospi està molt bé, molt ben cuidada, i sovint la pilota roda millor en aquesta superfície".

Lliga de 16 equips

Pep Guardiola no ha volgut mullar-se massa en el debat obert dimarts per Sandro Rosell, sobre la conveniència d'una Lliga de 16 equips, però ha deixat entendre que si això passa, tampoc serà un gran benefici: "Crec que no estaria malament la reducció perquè hi ha massa de tot. Ara, tal com està el negoci, si tinguéssim més setmanes lliures ja s'ocuparien amb més selecció i més amistosos", tot i això, no veu viable que això passi, encara que "no saben cap a on va el futbol, potser en el futur hi ha una lliga europea…".

Seleccions

Respecte la nova aturada de seleccions, Guardiola ha explicat que aquesta, la de novembre, no és la més l'inquieta: "L'aturada que mes ens costa és el primer, perquè venim de pretemporada i costa enganxar-nos un altre cop a la competició", i ha afegit: "Els jugadors han d'anar a les seleccions, si no ho acceptem hem de dedicar-nos a una altra cosa. No val la pensa lamentar-se ni perdre mig segon amb aquest tema".

Jugadors descontents

Finalment, pel que fa al fet que cada cop més sovint ha deixar fora de l'11 inicial jugadors importants, Guardiola ha respost: "És el més complicat d'aquesta professió, deixar fora de l'equip alguns jugadors. Aquest any som pocs però molt bons i sovint he de deixar-los a la banqueta. Intento portar-ho de la millor manera, i si ho entenen bé, i si no, quan es retirin i es facin entrenadors, ja ho entendran".

stats