Barça
Esports Barça 22/01/2012

Guardiola: "He dit als jugadors que no miressin el marcador i juguessin"

El tècnic s'ha mostrat molt satisfet per haver pogut guanyar a Màlaga "amb certa comoditat", en un partit delicat perquè queia entre els dos clàssics de Copa del Rei

Martí Molina
2 min
Pep Guardiola, a Màlaga.

BarcelonaPep Guardiola ha valorat molt positivament l'actitud dels seus jugadors en la victòria contundent contra el Màlaga (1-4), i sobretot que el Barça no s'hagi conformat amb l'avantatge d'un gol al marcador i hagi sortit a rematar el partit per evitar sorpreses d'última hora. "He dit als jugadors que no miressin el marcador i que juguessin", comentava un entrenador que ha "celebrat haver pogut guanyar un partit fora de casa amb certa comoditat".

Tanmateix, Guardiola ha recordat que el partit no ha sigut fàcil, ja que els andalusos han plantat cara des de l'inici: "Sí Víctor [Valdés] no fa la doble parada al principi no sé què ens hauríem trobat. Al descans hem canviat algunes coses i hem pogut fer dos gols a la represa. Però s'ha vist que al final hem abaixat una mica la pressió i ens han fet 3 ocasions en pocs minuts".

"Després de jugar la Champions o contra el Madrid sempre dubtes de com respondran els jugadors perquè véns de partits amb molta tensió. Però han respost bé. Ara a descansar i preparar la tornada de Copa del Rei", ha conclòs Guardiola.

Qüestionat sobre la primera volta de la Lliga –que s'acaba aquest diumenge amb els partits ajornats de la primera jornada–, l'entrenador considera que l'actuació del Barça ha sigut "bona". "Hem perdut alguns punts fora de casa però en general ens hem comportat bé", deia el de Santpedor.

L'entrenador també ha tingut paraules d'elogi per a Leo Messi –autor d'un hat trick– i Adriano, que s'ha mostrat molt actiu a l'extrem esquerre. D'aquest últim n'ha destacat la qualitat individual i polivalència, i només ha lamentat la "falta de continuïtat" per les petites lesions que ha anat tenint al Barça.

També ha aclarit que dubtava sobre si fer jugar Pedro o Xavi al segon temps, i que finalment s'ha decidit pel jugador canari, que aquest diumenge tornava després de superar una lesió muscular: "Els doctors m'han dit que Pedro estava per jugar uns 10-15 minuts. I no sabia si fer jugar Xavi o ell. Per això els he fet escalfar tots dos".

stats