Barça
Esports Barça 03/12/2011

Guardiola: "Jugar al Bernabéu amb defensa de 3 és molt arriscat, però ja ho decidirem aquesta setmana"

El tècnic assegura que "no permetrà" que els seus jugadors abaixin els braços i demana que l'entorn valori "els tres anys fantàstics" que porta l'equip pel que fa a títols

Martí Molina
2 min
Pep Guardiola dóna instruccions durant el partit contra el Llevant

BarcelonaDesprés de guanyar el Llevant (5-0) i una setmana abans de jugar contra el Reial Madrid, Pep Guardiola ha començat a parlar del clàssic, i ho ha fet per assegurar que "jugar al Beranabéu amb defensa de 3 és molt arriscat, però ja ho decidirem aquesta setmana". I és que malgrat haver-hi compromís de Champions, per als blaugranes és un matx intranscendent, ja que ja estan classificats com a primers del seu grup.

"Jugar al Bernabéu amb defensa de 3 és molt arriscat... però ja ho decidirem. Només pots jugar amb defensa de 3 si domines, contra el Madrid o contra qualsevol rival. Però ja ho veurem. Em queda una setmana per acabar de veure partits del Madrid i decidir quin onze posem i, en definitiva, com juguem. Hem de conèixer-los a ells i veure bé què cal fer per guanyar-los", ha explicat el tècnic just després de jugar amb un 1-3-4-3 contra el Llevant.

El de Santpedor també ha aprofitat la compareixença per demanar que "es valorin" els èxits que ha aconseguit l'equip al llarg d'aquests "tres anys fantàstics". "Només demano que ho valorin, els de dintre el vestidor i els que s'hi vulguin apuntar. Que es valori que a un equip que és quart i que només ha rebut 7 gols a domicili, que n'hi puguis marcar 5. Entenc que després de tot el que hem arribat a fer pugui semblar que les coses no tenen valor, com estar 27 partits sense perdre".

Tanmateix, Guardiola ha assegurat que no hi ha res perdut: "Encara queda un munt, 69 punts. Tots els equips se'n deixaran, nosaltres els primers. Per això hem de persistir. No permetré que els meus jugadors es deixin anar. No permetré que ho facin. Si algú abaixa els braços, no jugarà".

L'entrenador blaugrana ha tornat a repetir que no hi ha sensació de desànim al vestidor: "Ja vaig dir a la roda de premsa prèvia al Rayo que hi ha un desig que deixem de guanyar per part de molta gent, perquè quan guanyes molt hi ha molta gent que vol que deixis de guanyar. Jo vaig veure com es comportaven els jugadors al vestidor de Getafe, a l'avió... vaig veure com reaccionaven a la derrota". I ha afegit: "El partit del Milan ens va demanar molt i això ho vam pagar a Getafe. Gairebé no vam fer pretemporada i això tard o d'hora ho pagues. Quan juguem amb 4 o 5 dies de descans som molt més fiables que no pas quan juguem cada 3, i molt menys després d'un partit com aquell de Champions".

Pel que fa als noms propis, ha parlat de Pedro: "Sóc cautelós amb ell. Les lesions al turmell són agraïdes perquè et permeten jugar encara que no estiguis del tot bé. Avui ha tingut uns minuts i molt possiblement en tornarà a tenir dimarts. Després, ja ho veurem".

I sobre Isaac Cuenca, que aquest dissabte ha tornat a marcar, ha explicat: "Cuenca sap que no participar fa que intervinguin millor els altres jugadors. El bon comportament d'un, beneficia l'altre. I el mal comportament d'un, perjudica l'altre".

Per últim, també s'ha referit a Tito Vilanova, que no sap si podrà ser al Bernabéu o al Mundial de Clubs. "El millor és que Tito cada dia està millor. Sense ell això no és el mateix. El trobem molt a faltar. Ja veurem si pot venir a Madrid i al Japó o no".

stats