MUNDIAL DE CLUBS
Esports Barça 14/12/2011

Guardiola, sobre la possible venda de David Villa: "'Marca' menteix"

Guardiola ha dit la seva sobre la informació del diari 'Marca' referent al futur de David Villa en la roda de premsa prèvia a la semifinal del Mundial de Clubs

TONI PADILLA (enviat especial)
2 min
El tècnic del Barça, Pep Guardiola, durant un entrenament a Yokohama.

YokohamaJosep Guardiola ha demanat respecte pel rival abans de la semifinal de demà en la roda de premsa prèvia que ha fet a l'estadi Nissan de Yokohama. Guardiola ha recordat el primer cop que va ser al Japó, el 1992, quan va perdre la copa Intercontinental, i ha deixat clar que "la derrota del 92 està totalment oblidada. La revenja no ens mou en el món de l'esport. Som aquí perquè ens ho hem guanyat".

Guardiola, però, també ha contestat preguntes referents a altres afers, com la informació que va donar el diari Marca sobre la possible venda de David Villa. I, contundent, Guardiola ha dit només dues paraules: "Marca menteix". Quan se li ha preguntat sobre si ha fet una feina psicològica amb Villa, ja que no pot jugar tots els partits, ha respost de nou de forma seca: "No".

El tècnic també ha valorat les declaracions de Mascherano en què deia que els centrals titulars de l'equip són Pique i Puyol. "No son els centrals titulars. És una opinió del Masche que respecto, però ells no són els titulars. És impossible, perquè no poden jugar tots. Fossati deia que li agradaria jugar amb 15 contra el Barça, i a mi també, perquè jugarien tots. Dec ser dels pocs entrenadors que han fet 20 alineacions diferents, però la majoria de jugadors seguiran aquí l'any vinent perquè confio en tots", ha afirmat Guardiola amb contundència.

Preocupa el 'jet lag'

Guardiola, que va jugar a Qatar dos anys, ha deixat clar que "aquesta semifinal és molt important, però per a l'equip de Qatar ho serà més, ja que és un país que no deixa de créixer. Sé que tothom estarà demà davant de la tele mirant aquest partit per veure un equip que representa aquest país petit i tan important". El tècnic també ha dit que "per arribar aquí cal fer un llarg camí. És molt lluny i cal jugar molt. És la copa que potser més il·lusió em fa jugar. Només em preocupa el tema del jet lag. Portem pocs dies aquí, els altres equips fa vuit dies que hi són. Nosaltres encara tenim algun jugador que es desperta a les tres de la matinada".

Guardiola creu que l'equip no jugarà relaxat, perquè "portem un any i mig amb la sensació que tot sembla senzill, que sembla que sempre podem guanyar i ho portem bé. Intentem centrar-nos en el joc, en veure què fa l'Al-Sadd, intentar veure com són, com juguen, l'estil de Fossati... centrar-nos en el joc. L'any passat ja es va veure un equip africà a la final, ara hi juguen altres i ja s'han vist sorpreses. En un sol partit pot passar de tot, com davant dels mexicans ara fa dos anys, que es va viure un ensurt. Cal fer les coses, no donar per fet que s'han guanyat". Segons el tècnic de Santpedor, el més difícil "és mantenir el nivell durant dos o tres anys, i això té molt de mèrit. Més que aconseguir títols, el que hem aconseguit de més mèrit és ser tants anys al mateix nivell".

Sobre l'Al-Sadd, Guardiola ha comentat que "atlèticament són molt forts, amb un mitja punta de qualitat, bons a la contra. Defensa de quatre o de cinc en funció de Belhadj, forts en el joc aeri, bons en conducció de pilota a la contra".

stats