Barça
Esports Barça 18/02/2012

Guardiola: "No podem fer res més que aspirar a guanyar el proper partit"

Abans de la visita del València, el tècnic assegura que els jugadors "no poden pensar en remuntades" sinó únicament en competir al 100% fins al final

M. Molina
3 min

BarcelonaPep Guardiola té clar que el Barça necessita jugar al 100% d'aquí i fins al final de la temporada a la Lliga. També a la Champions i a la final de Copa, però especialment a la Lliga. L'entrenador és conscient que la diferència amb el Reial Madrid és molt amplia i que per tant l'equip ha de deixar-se estar de possibles remuntades i centrar-se únicament en allò que sap fer, que és competir.

"Si hem aconseguit tan bones temporades és perquè hem competit fins al final a totes les competicions. No veig una raó per la que no puguem continuar competint d'aquí fins al final de temporada, i més quan sempre ho han fet aquests jugadors. No ens plantegem res més que no sigui guanyar el proper partit. La distància és prou gran com per pensar que només podem guanyar el proper enfrontament. I aquest dimarts uguem contra un equip amb qui ja vam jugar una eliminatòria molt dura i que és tercer a la Lliga", ha dit el de Santpedor.

Guardiola afronta el partit uns dies després d'eliminar el València a les semifinals de Copa. "Normalment quan guanyes tens un punt a favor i quan perds un punt en contra. Però ja sabem que el València és un equip que et crea problemes en moltes coses", ha afegit. "Sabem que tant Mathieu com Jordi Alba ens han atacat molt bé per l'esquerra. Però no es redueixen només a això. Tenen Piatti, Soldado, Feghouli. Però és el de sempre, hem d'intentar ser dominadors del joc i que aquestes situacions es produeixin el mínim possible", ha conclòs.

Pel partit d'aquest dissabte, el tècnic està pendent de poder comptar amb Xavi Hernández, que té edema al soli de la cama dreta, però que ha treballat amb el grup aquest dissabte. "S'ha llevat sense dolor i ha entrenat gairebé tota la sessió amb nosaltres. Veurem com es lleva i ja decidirem si pot jugar", ha comentat.

A més, també podrà comptar amb Keita, que ja ha tornat de la Copa d'Àfrica. "Ha tornat molt content perquè la seva selecció va fer un molt bon paper. Per nosaltres és un jugador important que coneix els mecanismes de l'equip i que treballa amb nosaltres des del primer dia", ha opinat.

També ha estat interrogat sobre la suplència de Piqué a Leverkusen, un dels temes de debat aquesta setmana. "Vaig fer una convocatòria de 18 i Piqué es va quedar a la grada. Però ell està bé, sempre el veig bé", ha comentat.

La importància del filial

D'altra banda, Guardiola ha estat qüestionat sobre alguns dels jugadors del B que estan tenint protagonisme amb el primer equip, com són Montoya, Bartra i Muniesa: "Montoya és un lateral dret molt bo, ràpid i intens, resistent, i que va molt bé en les ajudes defensives. El Marc Bartra és un central ràpid i molt potent en el joc aeri que amb temps agafarà la pausa que necessita per jugar a alt nivell. I Muniesa és un central que pot jugar de central o lateral i que tàcticament està molt preparat, i es esquerrà, que no n'hi ha gaires".

Sobre aquest tema, ha afegit: "Sempre que hem fet jugar els joves els hem posat poca pressió, en el sentit que no els demanem que fessin allò que no saben fer o no poden fer. I que si arriba a un punt que si veiem que allò no acaba de funcionar doncs algú els prendrà el lloc. Si l'Isaac hagués sortit i no hagués jugat bé no estaria aquí. És clar que tenen una mica de pressió i que els hem de demanar que juguin bé quan els toca, però sempre demanant-los allò que saben i estan preparats per fer. En 16, 17 o 18 anys no els podem demanar segons quines coses. Aquests jugadors del planter que ara funcionen és perquè els entrenadors els donaven confiança i tenien paciència, i estaven envoltats de grandíssims jugadors. Si avui Busquets és el que és, ell s'ho ha guanyat. I en el seu dia, aquests joves seran els veterans que ajudaran els altres".

stats