Barça
Esports Barça 05/11/2011

Guardiola: "Només guanyarem a San Mamés si som més valents que ells"

El tècnic del Barça creu que els seus jugadors han de "dominar el partit" en un "camp especial" i contra un entrenador (Bielsa) "amb una manera de fer única al món"

M. Molina
3 min
Pep Guardiola, parlant davant els mitjans de comunicació. ALEJANDRO GARCÍA / EFE

BarcelonaLa roda de premsa de Guardola abans del partit contra l'Athletic Club ha estat llarga i extensa, i on el tècnic del primer equip del Barça ha reiterat que el seus homes no ho tindran gens fàcil per imposar-se a l'equip basc. De fet, el de Santpedor opina que només podran guanyar els tres punts si són "més valents" que el seu rival.

"Són més alts que nosaltres i per això hem de dominar el partit. Només guanyarem a San Mamés si som més valents que ells", ha dit Guardiola. Un entrenador que ha reconegut que l'Athletic Club "està en el seu millor moment", però ha recordat que "San Mamés sempre és San Mamés, i l'Athletic Club és l'Athletic Club. És un camp especial".

L'entrenador blaugrana també ha comentat les diferències entre Bielsa –actual entrenador de l'Athletic Club– i Caparrós –el seu predecessor–: "tots dos són agressius en el seu plantejament, però l'Athletic Club és un equip que es reconeix que l'entrena Bielsa. Té una manera de fer única al món, amb unes particularitats especials que no estem habituats a trobar a un camp de futbol, i a veure qui pot més". Per tot això, ha intuït que el d'aquest diumenge "serà un partit fantàstic. Els dos equips voldran atacar i serà una anada i tornada de 90 minuts".

Sobre altres aspectes de l'actualitat blaugrana, Guardiola s'ha referit a Alexis Sànchez, qui aquesta setmana va rebre l'alta mèdica: "La bona notícia és que ha tornat. Li falta una mica de pulmó, però és normal després de tantes setmanes de baixa. Està molt animat, i hem de mirar que no recaigui en els propers dies".

I pel què fa al jove del filial Isaac Cuenca, que ha tornat a entrar a la convocatòria pel partit d'aquest diumenge, ha dit: "Cuenca continua amb nosaltres fins a nova ordre. El vaig seguir a algun partit de la temporada passada i en vaig rebre bones referències. Ha fet una bona pretemporada i ha entrat per les lesions dels demès. Si després es recupera gent i té menys minuts, ja decidirem què fem. Però de moment continua amb nosaltres".

D'altra banda, i respecte a la polèmica sorgida aquesta setmana per una informació on assegurava que David Villa no tenia bona relació amb Messi, ha comentat, de manera taxativa: "És impossible enemistar-se amb el David Villa, és massa generós. Crec que Leo ja ha estat clar, el David és clar quan parla. A veure si es pot recuperar d'aquestes molèsties per continuar-nos ajudant, després d'haver jugat tants partits aquesta temporada".

L'entrenador del Barça també ha parlat de Sir Alex Ferguson, tècnic del Manchester United, que ha complert 25 anys a la banqueta del club anglès: "M'agradaria tenir la capacitat de refundar els equips com ha fet ell, i ser tant i tant competitiu. Agafar un mateix equip, canviar els jugadors i tornar a jugar bé. Això només està a l'abast de gent molt intuïtiva, de gent que sap què vol i sap què busca. Felicitar-lo i que per molts anys".

I per últim, i preguntat sobre l'efemèride de Kaiserslautern –aquest diumenge es compleixen vint anys del partit on el Barça va superar ronda a la Copa d'Europa amb un gol a última hora de Bakero– he recordat l'enfrontament: "Va sonar la flauta. Vam tenir molta, molta sort. Ens van passar per dalt, per baix, per la dreta i per l'esquerra. Podríem haver perdut 6-0 o 6-1 però, vam classificar-nos (3-1) i aquella temporada vam poder guanyar la primera Champions".

stats