Barça
Esports Barça 28/08/2011

Guardiola: "El Vila-real és un dels pitjors rivals per tenir aquestes baixes, però hi ha alternatives"

El tècnic del Barça diu que el seu equip "no perdrà el sentit de la realitat; sap que per defensar el títol caldrà tornar a treballar i tornar a córrer"

Efe
2 min
Pep Guardiola.

BarcelonaL'entrenador del Barcelona, Pep Guardiola, s'ha mostrat convençut que el seu equip no es relaxarà, després d'haver començat guanyant les dues Supercopes, en el debut de la Lliga de demà contra el Vila-real. "Tinc assumit que quan perdem no és perquè els meus jugadors es relaxin o comencin a deixar-se portar, sinó perquè el rival haurà estat millor", ha manifestat Guardiola.

El tècnic del conjunt blaugrana creu que el seu equip "no perdrà el sentit de la realitat" i demà iniciarà la defensa del títol sabent "que caldrà tornar a treballar i córrer molt per tornar a guanyar-lo". Per Guardiola, a més, és important començar bé el campionat, ja que "guanyar el primer partit sempre et dóna confiança". Per això, ha demanat al públic del Camp Nou que vingui demà a donar suport als seus i ha retre'ls homenatge després de la conquesta, divendres passat, de la Supercopa d'Europa.

Les baixes en defensa -Piqué, Puyol, Maxwell i Adriano, lesionats, i Alves, sancionat- l'obligaran a alinear una defensa de circumstàncies davant "un dels pitjors rivals possibles". "Estem coixos per banda, perquè tenim tres laterals fora, però hi ha alternatives; podem reubicar jugadors i tinc molta fe en l'equip que jugarà demà", ha explicat.

Al davant hi tindrà el Vila-real, "un equip de Champions que des de fa anys ens ha creat molts problemes", ha destacat el tècnic català, que s'ha desfet en elogis cap al conjunt de Juan Carlos Garrido: "Ja no tenen un jugador important com Cazorla, però continuen tenint dos punyals al davant [Nilmar i Rossi], jugadors amb experiència i un bon porter [Diego López]. És un equip molt fet que sap molt bé a què juga". Guardiola ha admès que aquest estiu, el Barça ha anat al darrere de l'italià del Vila-real Giuseppe Rossi, però que finalment s'ha decidit per fitxar el xilè Alexis Sánchez. "Rossi és un jugador que agrada a tots els equips del món, el Barcelona inclòs. S'adaptaria al nostre joc, perquè és un jugador superlatiu, però necessitàvem més un jugador per fora [Alexis] que per dins", ha explicat sobre el motiu pel qual finalment no es va tancar el fitxatge.

Per acabar, el preparador català ha valorat el sorteig de la Lliga de Campions: "La fase de grups em fa més por que els vuitens, els quarts o les semifinals, perquè tot es dóna per fet. Tenim el Milan, que és un dels equips més grans de la història del futbol, i els altres dos (BATE Borisov i Vikoria Plzen) tenen menys nom, però són desplaçaments llargs i són sempre equips perillosos".

stats