Barça
Esports Barça 09/03/2011

Guardiola: “No han fet tres passades seguides, però són lliures de creure que han perdut per l'expulsió”

Molt satisfet per la classificació, però visiblement molest amb la valoració que ha fet Wenger sobre el partit, el tècnic del Barça ha reivindicat el bon joc per sobre de tot

Martí Molina
2 min
Pep Guardiola celebra el gol de penal de Messi.

BarcelonaMolt satisfet per la classificació, però visiblement molest amb la valoració que ha fet Wenger sobre el partit. Així ha sortit Pep Guardiola a la sala de premsa després que el Barça es classifiqués pels quarts de final al derrotar l'Arsenal per 3-1.

“Sóc entrenador i puc entendre les seves queixes”, ha dit l'entrenador del Barça sobre el de l'Arsenal, però “l'única realitat és que no han fet tres passades seguides. Si pensen que han perdut l'eliminatòria per l'expulsió són lliures de fer-ho”.

“Al partit d'anada van passar moltes coses i ens hem dedicat a entendre què vam fer malament. I la realitat és que no han xutat a porteria, hem tingut un 70% de possessió, el porter no podia treure la pilota al darrera; i això amb un equip que té tants jugadors bons és extraordinari. Crec que amb 11 contra 11 hem jugat molt i molt bé, i amb 11 contra 10 també. Teníem el dret a jugar la tornada a casa, que ens havíem guanyat a la lligueta. Sóc entrenador i puc entendre les seves queixes, però si algun dia ens asseiem amb una copa de vi i parlem del joc, doncs parlarem del joc”, ha dit Guardiola, molt taxatiu amb la resposta, que també ha desvetllat que després del partit Wenger li ha dit “que felicités l'àrbitre”, però que “no me l'he trobat i no ho he pogut fer”, ha comentat amb un to molt irònic.

Més enllà daixò, el tècnic ha reconegut que “pensava amb una eliminatòria així d'igualada fins al final”, i que després de l'empat -autogol de Busquets- “crèiem que havíem fet massa coses bé”. En qualsevol cas, l'entrenador s'ha felicitat perquè “l'any passat, a semifinals, no vam saber atacar bé i avui sí”, i ha acabat amb el convenciment que “hem jugat molt i molt bé” i que han fet mèrits per “passar l'eliminatòria amb més diferència de gols”.

Pel que fa als noms propis, l'entrenador ha destacat Mascherano, jugador que “sap de què va aquest ofici, té disponibilitat en tot i ha interpretat molt bé el partit”; i ha valorat especialment que “un equip passa pels gols de Messi i l'assistència d'Iniesta, però també en aquella acció que corre enrera i evita el gol”.

I també menció especial per Iniesta. “Hi ha moltes maneres per atacar, una és amb el joc directe, l'altra és amb la passada, i l'altra que un jugador dribla. I amb això l'Andrés és un mestre. I un cop ho ha fet, té la capacitat per fer l'assistència. Aquests jugadors n'hi ha pocs. L'any passat a les semifinals el vam trobar a faltar. Per sort aquest any està molt fort”, ha dit.

Amb la classificació sota el braç, Guardiola explica que aquest dimecres “toca entrenar, dijous descans i després començarem a preparar els 4 partits de Lliga abans del Bernabéu, on crec que ens hi jugarem mitja lliga”.

stats