Barça
Esports Barça 19/01/2011

Guardiola protagonista en la clausura del sisè projecte de llibre solidari que recull fons per a una ONG

L'entrenador del FC Barcelona, Pep Guardiola, serà demà un dels protagonistes en la clausura d'un projecte literari impulsat per periodistes esportius

Redacció
2 min
Pep Guardiola, durant el partit contra la Reial Societat

BarcelonaL'entrenador del FC Barcelona, Pep Guardiola, serà demà un dels protagonistes en la clausura d'un projecte literari impulsat per periodistes esportius, la finalitat del qual és recaptar fons per a ONG, i que ell apadrina.

Es tracta de la sisena edició del llibre Relats solidaris, que l'any passat va tenir Guardiola com a padrí i l'organització Pallassos sense Fronteres com a destinatària dels fons recollits per la venda de llibres i pel patrocini de nombroses empreses.

L'acte de clausura del projecte literari està previst aquest any a les 13.30 hores al Museu Colet de Barcelona, on com és tradicional el padrí de l'edició lliura a un representant de l'organització, en aquest cas el pallasso Tortell Poltrona, el xec que estenen dos dels principals patrocinadors: El Corte Inglés i Caixa Penedès.

En les cinc anteriors edicions, el projecte ideat per un nombrós grup de periodistes esportius de Barcelona va recaptar prop de 300.000 euros, a l'espera de conèixer demà la quantitat recollida pel llibre del 2010.

A més de Pallassos sense Fronteres, el projecte literari ha destinat els seus beneficis a la Fundació Campaner per a la lluita contra el noma, al departament d'oncologia infantil de l'Hospital de la Vall d'Hebron, al Casal dels Infants del Raval de Barcelona, a l'Associació Catalana de la Síndrome X Fràgil i a la Fundació Àlex de la USP.

La idea d'escriure un llibre d'històries solidàries relacionades amb el món de l'esport va arrencar fa anys, quan un reduït grup de periodistes esportius va posar en marxa el projecte, al qual es van unir empreses com les citades, que desitjaven col·laborar desinteressadament i aportar diners a la causa.

El grup de redactors es va anar incrementat amb l'objectiu que tots els mitjans de Barcelona tinguessin com a mínim un representant en el projecte. Després de sis edicions, els organitzadors han previst que al setè llibre, que ja s'està tancant, hi participin també periodistes de Madrid.

Els llibres solidaris han comptat en totes les edicions amb un esportista de rellevància com a padrí. Aquest any ha estat Pep Guardiola, a la pròxima edició serà Andrés Iniesta, i en les anteriors hi han participat Samuel Eto'o, Frank Rijkaard, Iván de la Peña, Carles Puyol, Xavi Hernández i Lionel Messi.

Els periodistes que redacten les històries ho fan desinteressadament, igual que l'empresa que finança la publicació i la que posa a la venda el llibre, amb la idea de destinar la recaptació íntegra a l'ONG escollida cada any.

stats