Barça
Esports Barça 01/11/2011

Guardiola: "Ens han collat a l'inici, però després del penal tot ha estat més senzill"

El tècnic dóna molt valor a la classificació per als vuitens de final. "Tothom ho donava per fet però has de guanyar al camp del BATE, on el Milan no ha pogut", ha dit

M. Molina
2 min
Pep Guardiola, durant el partit

BarcelonaPep Guardiola s'ha mostrat molt satisfet per la victòria al camp del Viktoria Plzen (0-4) però sobretot perquè el Barça ja té la classificació per als vuitens de final sota el braç, i ara només ha de lluitar pel primer lloc del grup contra el Milan a San Siro. Tanmateix, el tècnic blaugrana ha reconegut que els seus homes han tingut dificultats a l'inici de l'enfrontament, fins que Messi ha transformat el penal.

"El Viktoria ha estat molt intens al principi. És un equip que se situa bé al camp i que descarrega molt bé amb els puntes que tenen, tant Petrzela com Pilar; i també amb Kolar en atac. Ells han tingut un 1 contra 1 que Valdés ha aturat, però després del penal tot ha estat molt més senzill", ha dit el tècnic blaugrana.

Guardiola ha dit que estava "molt satisfet pel partit, per la classificació per quart any consecutiu –des que és a la banqueta–. Tothom ho donava per fet, però les coses a Europa són molt exigents. Has d'anar a guanyar al camp del BATE, i aquest dimarts el Milan ha patit".

Ara el Barça en té prou empatant al camp del Milan per ser primer de grup –si posteriorment guanya contra el BATE al Camp Nou–. Tanmateix, Guardiola ja avisa que "hem de no perdre allà, però no ens ho plantegem perquè anirem a guanyar a un estadi com és el de San Siro. Anirem a buscar el primer lloc allà. Ens agrada fer-ho a un camp tant important com aquest. Intentarem que la gent ho passi bé".

Pel què fa als noms propis, ha fet referència al rècord d'imbatibilitat de Valdés. "Avui s'ha guanyat el rècord amb l'aturada. És l'esforç d'ell i de tots els companys. Superar el mític Reina és un gran mèrit", ha dit el tècnic. I sobre Leo Messi, que ha superat els 200 gols amb el Barça, s'ha limitat a dir: "I el què no ha entrat..." amb una cara molt expressiva.

D'altra banda, ha parlat d'Isaac Cuenca: "Ha tornat a jugar molt bé, ens ajuda molt". I sobre Alves, que ha vist una groga que li impedirà jugar a San Siro: "Havíem parlat que anés en compte amb la targeta però aquestes coses passen. No hi serà ell però hi haurà algú altre".

stats