Barça
Esports Barça 22/01/2011

El Barça comença la segona volta amb pas ferm

Contra el Racing al Camp Nou, el Barça aconsegueix rescabalar-se de la derrota al camp del Betis amb un bon triomf (3-0). Pedro, Messi i Iniesta, els golejadors

Nuria García
Els jugadors del Barça celebren el primer gol, obra de Pedro.

BarcelonaEl Barça necessitava fer un bon partit contra el Racing de Santander per rescabalar-se de la derrota de dimecres passat a la Copa del Rei al Camp del Betis i així ho està fent. Els blaugranes dominen el partit a plaer i ja guanyen per 3-0 gràcies als gols de Pedro (1'), Messi, de penal (33') i Iniesta (57').

Tot just en el primer minut de partit, Pedro ha avançat els blaugranes amb un gol amb el pit després de rebre una passada de Messi (1'). I al 33', Henrique ha fet caure Villa dins l'àrea. Messi ha agafat la responsabilitat i, com gairebé sempre, no ha fallat, aconseguint el segon dels blaugranes. El davanter argentí ha dedicat el gol a la seva mare, lluint una samarreta en què la felicitava pel seu aniversari.

Els de Guardiola han gaudit de diverses ocasions per seguir ampliant l'avantatge, però uns cops la falta d'encert i d'altres el porter i la defensa dels visitants ho han evitat. El cert és que durant aquests minuts els blaugranes han dominat amb claredat i el Racing només ha inquietat –i sense molt perill– la porteria de Valdès en comptades ocasions.

Quan començava la segona part, Guardiola ha donat entrada a Piqué i ha decidit seure a la banqueta Puyol, que s'ha retirat amb molèsties al genoll esquerre, els mateixos problemes que ja li van impedir jugar dimecres contra el Betis.

I el Barça, tot i que s'ha relaxat una mica i ha baixat la intensitat respecte la segona part després de veure que té el partit encarrilat, ha aconseguit el tercer, obra d'Iniesta, després d'una bona jugada combinada de l'equip. Messi ha conduït la pilota i l'ha deixada a Villa. L'asturià ha centrat i Pedro, d'esperó, ha deixat la pilota a Iniesta, que amb l'esquerra i des de fora de l'àrea, ha aconseguit el tercer amb un xut ajustat al pal (57').

Messi, després d'una jugada personal, hauria pogut fer el quart, però Toño l'ha pogut evitar amb una gran aturada. El Racing no ha donat signes de reacció i el Barça ha pogut sumar un nou triomf a la Lliga que certifica el seu lideratge de Primera Divisió.