LLIGA DE CAMPIONS
Esports Barça 26/04/2011

Guardiola: "A la sala de premsa Mourinho és el 'puto' amo. A les 20:45 parlarem sobre la gespa"

Roda de premsa per recordar de Pep Guardiola al Bernabéu. El tècnic del Barça, sense canviar el to, sí ha alçat la veu contra l'atac rebut per José Mourinho hores abans

Toni Padilla
4 min

MadridA les 20:06 Pep Guardiola ha començat la seva roda de premsa prèvia al partit d'anada de les semifinals de la Lliga de Campions. I davant d'una sala de premsa plena, el tècnic de Santpedor ha ofert una roda de premsa que serà recordada molt de temps, doncs ha alçat la veu plantat cara obertament a Mourinho. El tècnic portuguès l'havia acusat al matí de criticar les decisions arbitrals encertades, quan Guardiola havia comentat que per un encert arbitral de pocs centímetres en el gol anul·lat a Pedro, no s'havia guanyat la Copa. I acte seguit, ha desafiat Mourinho.

Guardiola, buscant una càmera de televisió, ha afirmat que "com ell em tuteja jo el tutejo i li diré José. Demà a les 20:45 juguem. Li regalo la seva Champions fora del camp, que la gaudeixi. Dins del camp a vegades guanyaré i altres cops perdré. Fora del camp sol guanyar ell, però alguns cops podem guanyar i provocar l'admiració del món, com algun cop ha passat. No tinc tants secretaris per fer llistes d'errades arbitrals, per fer llistes. No començarem a parlar d'errades del passat, de greuges comparatius o no acabaríem. A la sala de premsa, ell és el "'puto' jefe, el 'puto' amo, el que més en sap. Hem estat quatre anys junts, ell em coneix, sap com sóc jo. Si després de tants anys ell prefereix creure els amics del president Florentino, i els fa cas a ells i no a mi... doncs endavant. Pot fer-los cas a ells i decidirà què vol. No vull justificar les meves paraules. Els vaig felicitar pel triomf".

Guardiola fins i tot va buscar una càmera de televisió per dir "no sé quina és la teva càmera José, però allà va". I acte seguit, va afegir que "fa sis anys Mourinho també va dir que el Barça feia teatre i ara Sergio Ramos diu que no podem fer teatre. En sis anys es pot evolucionar i buscar una altra excusa. A casa nostra fem moltes coses malament, però sempre intentant jugar bé a futbol. El Barça el va ajudar a fer-se com a tècnic i jo he après molt d'ell. La intenció de les meves paraules era clara, no té res a veure amb el que és diu. Era una reflexió sobre que l'àrbitre va encertar per centímetres i la reflexió era que la victòria depèn de centímetres. Ell em pot creure o pot creure el que llegeix. Creu el que llegeix, perquè ho té més a prop".

Dolgut per ser acusat de criticar els àrbitres, Guardiola ha recordat com "al final hi ha trajectòries. Si vosaltres voleu pensar que ens queixem dels àrbitres, doncs endavant. Si creieu que sempre que perdem plorem pels àrbitres, doncs no puc fer-hi res. Nosaltres només podem guanyar jugant, i a vegades ni així. Som per tercer any consecutiu a unes semifinals. Tenim baixes i volem competir davant d'un gran equip que té set davanters fantàstics. Ens toca competir com sigui".

Sobre Mourinho, ha afegit que "intento aprendre molt d'ell com a tècnic, i no tant del que fa fora. Però mai jutjaré sobre el que fa, és un entrenador d'èxit". Irònic, Guardiola ha explicat perquè li ha dit "José enlloc de Sr. Mourinho. Ell m'anomena Pep, jo li dic José. Ell és un mag a l'hora de guanyar partits, buscar insinuacions, dubtes... ell en sap, i jo no en sé. Nosaltres venim a jugar contra un club que té 9 Copes d'Europa quan fa pocs dies no en teníem cap. Per nosaltres ser aquí ja és un èxit. Amb 12 nens de la casa venim a lluitar contra un equip que té set davanters de primer nivell. Venim a competir, és un orgull".

A l'hora de parlar sobre altres coses, Guardiola ha parlat sobre la gespa, afirmant que "no influirà en res. Segueix sent alta, és la que és i tocarà jugar-hi". I sobre les baixes dels laterals, ha reconegut que "tinc alternatives, Puyol o Mascherano. Tinc tres laterals, i tots a Barcelona". Ara, la principal notícia esportiva és la baixa confirmada d'Andrés Iniesta. "No el tenim al 100%", ha reconegut Guardiola.

El tècnic blaugrana veu un Barça que arriba a Madrid "amb l'orgull de jugar bé, amb la idea de defensar un estil. Defensem això. Al futbol tot és vàlid, però aquesta és la nostra opció. A vegades quan no dius massa i només vols ser, com a persona o com institució, et sap greu que un col·lega que va ser amic teu no et cregui a tu. Portem tres anys intentant defensar el club d'una forma, i sap greu".

Som d'un país petit

Guardiola ha insistit en que si surts a defensar un resultat al Bernabéu "t'aixafen", i sobre les baixes ha incidit en que "sortirem amb onze jugadors, amb els que sigui. Però potser acabarem 10". Guardiola ho ha ressumit en dir que "Som un equip d'un petit país que guanyarà o perdrà però que tornarà a aixecar-se".

I finalment, el tècnic català ha deixat clar que el seu discurs d'ahir no és una manera de motivar els seus jugadors. "No correran més perquè jo parli amb José a través de les càmeres. És un èxit rotund lluitar contra aquest Madrid que és dels millors o el millor equip d'Europa. És un orgull per a nosaltres. Els jugadors saben com sóc i saben què penso. No faré comentaris que s'allunyin un centímetre del joc, nosaltres pensem en el joc". I demà, tocarà jugar sobre la gespa un partit que ja arriba calent.

stats