BARÇA
Esports Barça 11/01/2012

Guardiola: "Pregunteu-me després del partit contra l'Osasuna pel Madrid. Encara ens queda un partit"

El tècnic ha explicat que deixa fora de la convocatòria Andrés Iniesta perquè no el vol forçar i, sobre la convocatòria de Mendilibar –ha deixat sis jugadors del primer equip fora– diu: "Mai m'he ficat amb els meus col·legues"

N. García
3 min
Pep Guardiola, durant un entrenament. FCBARCELONA.CAT

BarcelonaEl tècnic del Barça, Pep Guardiola, pensa que encara hi ha feina a fer abans de pensar en un possible partit de quarts de final de la Copa del Rei contra el Reial Madrid. "Pregunteu-me després del partit contra l'Osasuna pel Madrid. Queda abans un partit, sé que ho tenim bé, però fa un any anàvem amb un 5-0 i després ens vam posar a l'inici amb un 2-0 en contra contra el Betis", ha dit Guardiola, que ha posat com a exemple el que li va passar dimarts a la Reial Societat. "La Copa és molt especial, són 90 minuts i Osasuna té les seves virtuts. La nostra obligació és pensar que encara queda feina per fer abans d'enfrontar-nos als quarts al Reial Madrid, que ja està classificat".

L'entrenador del Barça ha parlat de la baixa per decisió tècnica d'Andrés Iniesta: "L'Andrés va estar 10 dies aturat després de l'Hospitalet. A Cornellà va jugar, però va acabar amb un cop al turmell després d'una entrada de Javi López. No el vull forçar; no el volia fer jugar d'inici i, per estones, ja tinc d'altres futbolistes. En tres dies ja tenim al Betis i, si ens classifiquem, de seguida tornarem a tenir un altre partit de Copa del Rei".

Aquesta temporada, ningú encara ha estat capaç d'endur-se els tres punts del Reyno de Navarra: "Tots els camps són complicats, aquest especialment per les dimensions i per la forma de jugar de l'Osasuna. Ens costa perquè fa molt fred, però intentarem adaptar-nos. Tenim un bon avantatge i intentarem gestionar-ho bé", ha dit el tècnic, que ha explicat que, si veuen que hi ha problemes per viatjar el mateix dia del partit a causa de la boira, anticiparan el viatge: "No volem que passi el que va passar l'any passat. Nosaltres vam seguir les instruccions de la federació".

El seu homòleg a la banqueta de l'Osasuna, Mendilibar, ha deixat fora de la llista de convocats sis jugadors del primer equip, però Guardiola no ha volgut parlar sobre el tema: "Mai m'he ficat amb el treball dels meus col·legues, no li he de dir res a Mendilibar, pot fer el que vulgui". I respecte les declaracions que van fer tant Mendilibar com el president de l'Osasuna quan va acabar el partit de l'anada, ha conclòs: Qui cregui que volem enganyar l'Osasuna és que no ens coneix".

El tècnic ha estat preguntat sobre què els passa en els partits fora de casa: "Fora de casa no tenim números per ser campions i hem de ser una mica més ambiciosos. La solvència que tenim a casa a fora ens costa més. Però a Pamplona no són tres punts, és un passi a quarts. La intenció és anar a guanyar el partit, no a defensar el resultat", i ha afegit: "Els resultats ho marquen tot. Al final, si fora hem perdut punts és una cosa nostra. Què hem de culpar, els àrbitres? S'equivoquen, però també encerten, la responsabilitat és nostra".

I respecte les veus que li demanen que es queixi més de les decisions arbitrals que van contra els interessos del Barça, Guardiola ha destacat: "Què guanyo queixant-me? Em donen els punts? Ens xiularan penals? No entenc perquè he de donar la meva opinió. Jo puc protestar decisions al quart àrbitre, però després? No li trobo cap avantatge. A més, em va bé dir-ho en veu alta perquè això m'obliga a no queixar-me en el futur. A Cornellà no vam guanyar perquè no vam fer les coses com les havíem de fer, a més que al davant vam tenir un rival que va fer molt bé les coses".

Guardiola ha definit Tito Vilanova: "És el meu amic des de fa molts anys. És la persona que va confiar en mi, jo no era ningú, mai m'havia posat a entrenar, només tenia idees. Ell em va mostrar la seva fidelitat i és la persona amb la que tinc més confiança quan prenc decisions".

stats