Barça - Llevant
Esports Barça 02/01/2011

Guardiola: "Estava preocupat, tornàvem de vacances i tothom donava per fet que guanyaríem"

Guardiola ha situat Busquets de central i ha justificat la decisió perquè "és un jugador atent, disciplinat i que treu bé la pilota; sabia que ho podia fer bé"

Martí Molina
2 min
Guardiola dóna ordres durant el partit contra el Llevant

BarcelonaL'entrenador del Barça, Pep Guardiola, ha marxat satisfet per la victòria de l'equip contra el Llevant (2-1). I no només pels tres punts, sinó també per la manera que s'han aconseguit. “Em preocupava molt aquest enfrontament, perquè tornàvem de vacances i perquè a l'entorn es donava per fet que guanyaríem el partit”. I és que l'entrenador ha recordat que “és molt difícil superar equips que fan uns plantejaments tan defensius”, i és que els granota han presentat una defensa al Camp Nou que, en algunes ocasions, ha arribat a acumular 9 homes al darrera.

Tot i que als minuts finals el Llevant ha tingut opcions d'empatar, l'entrenador ha restar importància a aquest fet. “Tot costa”, ha repetit per enèsima vegada; i ha afegit que “és important que els jugadors en siguin conscients, perquè si no, no corren” ha dit en un to mig seriós mig irònic.

On sí que hi han hagut queixes, en canvi, és en l'estat de la gespa. “No acaba d'arrelar. Sabíem que estava en mal estat abans de finals d'any; pensàvem que amb uns dies de repòs milloraria, però no ha estat així, ha dit.

Pel partit contra el Llevant, Guardiola ha hagut d'improvisar una parella de centrals, ja que ni Puyol ni Piqué podien jugar -per lesió i sanció, respectivament-. L'entrenador s'ha decantat per situar Busquets fent parella amb Abidal. Sobre aquesta decisió, el tècnic ha explicat perquè ha confiat en el jugador de Badia: “sabia que ho podia fer bé, perquè és molt atent, disciplinat, i treu bé la pilota controlada”.

D'altra banda, Guardiola no ha escatimat elogis per parlar de Xavi, qui aquest diumenge ha igualat Migueli com a jugador amb més partits oficials disputats amb la samarreta blaugrana (549). El tècnic ha assegurat que, més enllà dels tres punts, “l'equip volia guanyar per dedicar-li la voctòria” al de Terrassa. I és que, segons l'entrenador, “Xavi té 30 anys, està operat dels creuats i ja ha jugat 549 partits. Em sembla una barbaritat. Jo en vaig jugar 300 i ja em van semblar moltíssims. Si els tendons aguanten, pot arribar a jugar-ne 700”.

stats