Barça
Esports Barça 23/12/2011

Guardiola: "El prestigi ens l'hem guanyat en partits com aquest contra l'Hospitalet"

Explica que ha preparat el partit de Copa com qualsevol altre i justifica que jugués amb tots els futbolistes del primer equip perquè "aquest tipus de partits fan por"

M. Molina
2 min

Barcelona"La raó fonamental del motiu perquè ens hem guanyat aquest prestigi és el dia d'avui. Perquè venint d'on veníem, els jugadors s'han comportat així i han fet gaudir els més de 50.000 espectadors que han vingut a l'estadi". Així de contundent ha estat Pep Guardiola aquest dijous, després que el Barça guanyés l'Hospitalet per un contundent 9 a 0 i tanqués l'any accedint als vuitens de la Copa del Rei.

L'entrenador, que en la roda de premsa prèvia al partit havia qualificat el partit de "molt perillós", ha justificat el seu alarmisme: "Abans dels partits, he de reconèixer que hi ha una part que sóc atrevit i una part que sóc poruc, i partits com aquest em fan por. Després, amb el resultat em fan quedar malament, però veníem amb jet lag després de guanyar el Mundial, teníem moltes baixes, només 16 jugadors, perquè els sud-americans tenien festa... i no sabia com respondrien. I el resultat de l'anada era només de 0-1". Per això el tècnic va decidir "preparar el partit com qualsevol altre, coneixent les virtuts i els defectes de l'Hospitalet i recordant el que ens havien fet a l'anada".

Guardiola també ha felicitat el club per la iniciativa que ha permès reunir més de 50.000 espectadors al camp: "Esperava que hi hagués menys gent, però felicito el club per la iniciativa de convidar entitats socials. Però és d'aquells dies que molta gent li fa mandra venir a l'estadi, ells s'ho perden...", ha conclòs en to de broma.

Sobre el partit en si, ha comentat que "és cert que trobar-te a l'estadi amb dos o tres gols ràpids condiciona molt. En la primera jugada ja s'ha vist que ells han perdut pilotes, però tenien ganes de jugar. Ens hem trobat amb els gols ràpids, i això ens ha ajudat", ha explicat Guardiola.

Acabat l'any, el de Santpedor considera que el Barça ha fet un 2011 "molt bo", però que "el balanç de final de temporada ja es veurà. Ara descansarem uns dies i després continuarem. Però tot dependrà de com juguem. Si jugues bé i perds, la gent no t'ho té en compte. En canvi, si no surts amb ganes, sí. Al final de temporada ja ho veurem".

Per últim, i sobre el canvi matiner de Xavi, poc després de la lesió d'Iniesta, ha comentat que "abans de la lesió de l'Andrés [Iniesta], Tello ja s'entrenava i ja volia canviar Xavi. Amb el resultat de 3 a 0 i l'eliminatòria resolta ja podia fer canvis i tenia ganes de veure altres jugadors, com Tello, Dos Santos o Roberto". I sobre la lesió del de Fuentealbilla, ha comentat que "per la manera com ha caigut Iniesta, pensava que era un problema en una articulació, i no pas muscular. Dintre la gravetat és només una lesió muscular, i en poc tems ja tornarà a ser aquí".

Guardiola ha explicat que no ha volgut passadís abans del partit perquè "són coses que confonen", i que el Mundial de Clubs "ja el vam celebrar al Japó". I ha conclòs dient que no tenia cap favorit per al sorteig de vuitens de la Copa d'aquest divendres.

stats