Barça
Esports Barça 21/12/2011

Guardiola sobre la seva renovació: "Sé el que faig i quan ho he de fer"

El tècnic ha volgut centrar-se en el partit de Copa contra l'Hospitalet i no ha respost a Mourinho després que l'entrenador del Madrid menyspreés el Mundial de Clubs

Efe
3 min
Pep Guardiola a la banqueta de l'estadi de Yokohama.

Sant Joan DespíEl tècnic del Barça, Pep Guardiola, ha assegurat aquest dimecres sobre la seva renovació amb el club blaugrana que no "l'angoixa" perquè sap "perfectament" el que fa i quan ho ha de fer, i que, quan hagi pres la decisió, l'hi comunicarà al president.

"Que la gent estigui tranquil·la. Sé perfectament el que faig i quan ho he de fer. Aquest tema no m'angoixa", ha dit el tècnic blaugrana en una roda de premsa a la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí, prèvia al partit de tornada dels setzens de final de la Copa del Rei. I és que ha considerat que la seva decisió "no té res a veure" amb el fet que el seu equip segueixi guanyant títols. "Sempre ajuda per a l'estabilitat del club, però quan prengui aquesta decisió se la comunicaré al president", ha apuntat respecte a aquesta qüestió.

En tot cas, Guardiola ha volgut tancar les incògnites sobre la seva renovació i centrar-se en l'eliminatòria contra l'Hospitalet, a la Copa del Rei. "És un partit perillosíssim i hem d'estar molt atents. Hem d'estar preparats. La vida d'un esportista es resumeix que fa uns dies ets campió del món de clubs i al cap d'uns dies pots estar eliminat davant un Segona B", ha advertit.

I és que, sota el seu punt de vista, "quan véns d'un continent tan llunyà i un viatge tan dur necessites temps per adaptar-te, amb un partit a les deu de la nit un dijous, amb molt de fred. Demà (aquest dijous) ens juguem estar fora d'un títol. És el mateix que ens vam jugar davant el Santos ", ha asseverat.

D'altra banda, Guardiola ha evitat censurar alguns dels seus jugadors per les crítiques dirigides ahir cap al tècnic madridista, José Mourinho. "Tenen tota la llibertat d'opinar, encara que (Mourinho) tampoc va dir res com per donar-li tota la transcendència que se li ha donat. Va dir que la Champions és més important i és veritat, és més important de guanyar i molt més difícil. Després, cada un li dóna la importància que li dóna", ha dit Guardiola.

El tècnic ha assegurat que no li dóna "la més mínima importància" a les declaracions de Mourinho, que, sota el seu punt de vista, "volia elogiar, i l'hi agraïm. I ja està", va dir. A més, el brasiler Alves havia criticat el portuguès assenyalant que "l'enveja és dolenta" per no reconèixer els èxits del Barça, mentre que Valdés va exigir "més respecte" al Mundial de Clubs, després que Mourinho va qualificar aquesta competició com "partidets".

"Els jugadors tenen total llibertat per opinar el que els sembli dins dels marges del respecte i sabent que representen el Barça", ha conclòs Pep sobre això, també fent-ho extensiu a les declaracions dels dirigents del club.

La greu lesió de David Villa, que estarà cinc mesos de baixa, ha sigut un altre dels aspectes que ha tractat Guardiola, i ha afirmat que serà "gairebé segur" que el del planter Isaac Cuenca "acabarà la temporada" amb el primer equip.

I sobre Villa, ha dit: "El vaig veure animadíssim, molt bé". "Segur que això li farà més forta i allargarà la seva carrera, que ara se l'agafarà amb més desig", ha comentat.

També s'ha referit al brasiler del Santos Neymar, un dels jugadors que se situen en l'òrbita del Barça i que, segons algunes informacions, va demanar a l'entrenador català que el fitxés, després de la final entre els dos equips al Japó. "No parlo portuguès, però no em va dir que vol venir al Barça, bàsicament perquè no em va dir res. Ens vam abraçar però no ens vam dirigir la paraula. Vam fer sons guturals i ja està", ha fet broma.

També ha ironitzat sobre què regalaria a Mourinho aquest Nadal. "Què li regalaria a Mourinho en l'amic invisible? Doncs no ho sé! Hauria d'anar a les botigues a mirar... Si de cas m'ho penso i us ho dic el pròxim dia", ha dit entre rialles.

stats